Komentara: 13
Pregleda: 2130

Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević dobitnik mostarske povelje "Lumina Mostariensia"

27.08.2021. u 10:37h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević ovogodišnji je laureat "Mostarske povelje", priznanja koje se dodeljuje kao podstrek za jačanje i razvoj prosperiteta u okviru regiona.
Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević dobitnik mostarske povelje "Lumina Mostariensia"

Mostarska povelja je novoustanovljeno priznanje koje dodeljuju Jadransko-jonski i Podunavski region, u čast onih uglednika, javnih radnika i drugih delatnika i institucija koji doprinose unapređenju saradnje u svim oblastima privrednog i društvenog stvaralaštva. Po rečima organizatora, nagrada simboliše uspeh i predstavlja most koji ne poznaje i ne priznaje granice, ono je radost u stvaranju i sreća ovaploćene vizije.

- Izuzetna mi je čast što sam jedan od dobitnika ovog priznanja. Međuregionalna saradnja i povezivanje svih ključnih aktera, institucija i pojedinaca u regionu veoma su važne i značajne.  Kako u cilju jačanja svih grana privrede, preduzetništva, tako i u pogledu kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda regiona - istakao je Nenad Ivanišević.

Inače, kao predstavnik AP Vojvodine, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević učestvovao je na regionalnoj konferenciji u Mostaru, posvećenoj privredi u regionu, kao i multimodalnim evropskim koridorima.

- Ideja jeste da aktivnim učešćem i umrežavanjem sa našim strateškim partnerima u regionu, osnažimo privredu i preduzetništvo u našoj zemlji i AP Vojvodini, ali i da se međuregionalno povežemo kako sa javnim, tako i sa privatnim sektorom u regionu - rekao je sekretar Ivanišević. - Međuregionalna saradnja je od izuzetne važnosti za kreiranje jedinstvenog proizvoda, koji bi region kao turističku celinu ponudio na najefikasniji način evropskom i svetskom turističkom tržištu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 2130
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.