Komentara: 41
Pregleda: 7310

Pokret DJB: Oko 160 Subotičana doniralo 6,4 miliona dinara za predsedničku kampanju Aleksandra Vučića

28.06.2017. u 12:36h
Izvor: GrO Pokret "Dosta je bilo"
Saopštenje Gradskog odbora "Dosta je bilo" Subotica prenosimo u celosti.
Pokret DJB: Oko 160 Subotičana doniralo 6,4 miliona dinara za predsedničku kampanju Aleksandra Vučića

Na proteklim predsedničkim izborima,  održanim 2. aprila 2017. godine, pobedio je kandidat Srpske napredne stranke, premijer Aleksandar Vučić. Politički subjekti dužni su da podnesu izveštaj državi o troškovima izborne kampanje, tj. na neki način moraju opravdati kako su došli do novca za kampanju i kako su ga potrošili. Kao i svaki prethodni put, gradovi puni plakata, bildbordova, televizijske i radio reklame, facebook kampanje, a bilo je i drugih načina promovisanja kandidata. Nekako je baš  pomenuti kandidat odskakao  promovisanjem.

Analizirajući izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije, naišli smo na neke vrlo interesantne podatke. Oko 7000 građana doniralo je ukupno oko 2,2 miliona evra predsedničkoj kampanji Aleksandra Vučića. Ovo sve i ne bi bilo neobično da gotovo sve uplate nisu identične i ne iznose okruglo po 40.000 dinara. Zanimljivo je da su baš svi poželeli da doniraju tačno 40.000 dinara. Ni manje ni više. Među 7000 građana našlo se i 160 naših sugrađana.

Na spisku donatora iz Subotice ima dosta "poznatih imena". Tu su gotovo svi odbornici SNS-a u Skupštini grada, zaposleni u Gradskoj upravi, gradonačelnik, njegova supruga, direktori raznih javnih preduzeća, upravnik carine, drugi carinici, policajac i još mnogi drugi dobronamerni i humani ljudi. Svi oni zajedno poželeli su da doniraju 6.400.000 dinara.

S obzirom da se radi o zaposlenima u javnom sektoru, dolazimo do zaključka da se ovde radi o klasičnoj partokratiji: partija te zaposli, pa se ti posle odužuješ.

Dosta je bilo!

// Kraj saopštenja

Izvor: GrO Pokret "Dosta je bilo"
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 41
Pregleda: 7310
Povezane teme

srpska napredna stranka

Aleksandar Vučić

predsednički izbori

predsednik srbije

pokret dosta je bilo

izbori za predsednika republike

izbor za predsednika srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.