Komentara: 16
Pregleda: 2898

Pokret mađarske nade zamrzava svoju političku aktivnost

25.09.2014. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
U ime Saveta Pokreta mađarske nade (PMN) potpredsednik pokreta Balint Laslo saopštio je da na neodređeno vreme pokret zamrzava političku aktivnost navodeći razloge da ih deprimira činjenica da je broj Mađara u Vojvodini u protekle dve-tri godine opao za oko dvadeset odsto. Ovaj zapanjujući podatak potvrđuje i broj učenika upisanih u mađarska školska odeljenja.
Pokret mađarske nade zamrzava svoju političku aktivnost

U obraćanju javnosti dalje stoji da PMN koji, kao što je opšte poznato, pretežno čine članovi mlađi od četrdeset godina, teško pogađa iz dana u dana sve intenzivniji odliv vojvođanske mađarske omladine u inostranstvo. Ovaj proces neposredno obuhvata 70-80 odsto članstva Pokreta.

U sadašnjoj teškoj društvenoj i egzistencijalnoj situaciji PMN čeka težak zadatak da pokuša osvežiti svoje redove i nadoknaditi odsustvo članova i aktivista koji su bili prinuđeni da napuste svoj rodni kraj i odu u inostranstvo, stoji na kraju saopštenja Saveta Pokreta mađarske nade (PMN) koje je potpisao potpredsednik pokreta Balint Laslo

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 2898
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.