Komentara: 10
Pregleda: 3161

Policija i vatrogasci na Trgu u ponedeljak - kroz druženje sa građanima obeležavaju Dan i slavu MUP-a

23.06.2024. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Prezentacijom taktičko-tehničke opreme i vozila na centralnom trgu u Subotici, u PONEDELJAK će svečano biti obeležen Dan policije i slava Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice. Dešavanje počinje u 10, a predviđeno je da traje do 13 časova.
Policija i vatrogasci na Trgu u ponedeljak - kroz druženje sa građanima obeležavaju Dan i slavu MUP-a

Obeležavanje Dana policije prilika je za sugrađane da se upoznaju sa opremljenošću, delom vozila i oružja policajaca ali i zaštitne i radne opreme vatrogasaca-spasilaca, što posebno privlači pažnju mališana.

Svi gosti prezentacije u centru grada moći će da pogledaju opremu koju određene jedinice koriste pri uviđajima, kako u saobraćaju tako i u istragama koje sprovode inspektori, zatim da navuku pancir prsluk i isprobaju zaštitnu kacigu, da se fotografišu ispred policijskih automobila, motora, vatrogasnih kamiona i pripadajuće tehnike.

Tehničko-taktički zbor povodom Dana policije u nedelju na ProzivciPripadnici vatrogasno-spasilačkog bataljona u okviru pokazne vežbe napraviće podlogu od pene, a kao i ranijh godina biće organizovano takmičenje u obaranju lončića vatrogasnim pumpama. Po prvi put biće postavljena veštačka stena za one koji se odvaže na penjački izazov.

Tehničko-taktički zbor povodom Dana policije u nedelju na Prozivci

Istog dana u zgradi Policijske uprave na svečanosti biće uručene zahvalnice i priznanja pripadnicima MUP-a za vanredne rezultate i jubileje u okviru službe, kada će biti upriličen i verski obred povodom obeležavanja slave.

Dan policije i slava Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice obeležavaju se u znak sećanja na 15. jun 1862. godine, kada je srpska žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 1 dan
Komentara: 10
Pregleda: 3161
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.