Komentara: 23
Pregleda: 3093

Policija uputila apel biciklistima: Prvo sigurnost, pa uživanje u vožnji!

28.08.2024. u 11:12h
Izvor: Subotica.com
U cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, Policijska uprava u Subotici uputila je apel biciklistima podsećajući ih na obavezu korišćenja zaštitne opreme, zabranu upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje, kao i na niz drugih pravila koja je neophodno poštovati kako bi vožnja biciklom bila sgurna i bezbedna za sve učesnike u saobraćaju.
Policija uputila apel biciklistima: Prvo sigurnost, pa uživanje u vožnji!

Policija podseća da je za bezbednu vožnju neophodna upotreba kacige, fluorescentnog prsluka i svetala prilikom kretanja noću ili u uslovima smanjene vidljivosti.

Podsećamo bicikliste da tamo gde postoji biciklistička staza, treba da voze po njoj. Tamo gde staze nema, dozvoljeno je voziti po kolovozu, ali u širini od najviše jednog metra od desne ivice. Prilikom prelaska ulice na pešačkom prelazu, biciklisti su dužni da siđu sa bicikla i guraju ga pored sebe. Taođe, apelujemo na bicikliste da se nikada ne provlače između vozila u saobraćaju - podvlače iz PU Subotica.

Nadležni dalje podsećaju da je prilikom vožnje zabanjena upotreba mobilnih telefona i slušalica, kao i da je zabranjena vožnja u alkoholisanom stanju, odnosno pod dejstvom narkotika.

Mlađi od 12 godina ne smeju upravljati biciklom na javnim putevima, dok dete koje je napunilo 9 godina može upravljati biciklom u pešačkoj zoni usporenog saobraćaja, u zoni gde je ograničenje 30 na sat, zoni škole i nekategorisanog puta.Vozač stariji od 18 godina može prevoziti dete do 8 godina starosti na posebno ugrađenom sedištu - zaključuju iz polcije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 17 časova i 4 minuta
Komentara: 23
Pregleda: 3093
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.