Komentara: 0
Pregleda: 1586

Politea: “Kriza, odgovori, levica”

19.12.2012. u 15:10h
Na tribini “Politea”, održanoj sinoć u prostorijama Otvorenog univerziteta, predstavljena je knjiga “Kriza, odgovori, levica”. Reč je, u stvari, o zborniku radova nastalom kao jedan od rezultata letnje škole “Kriza, odgovori, levica, održanoj prošle godine na Fruškoj gori.
Politea: “Kriza, odgovori, levica”

Tema škole je bila aktuelna ekonomska kriza, njeni uzroci i posledice po kapitalistički sistem i njegovu političku ideologiju, kao i kritička analiza potencijala levice da krizu iskoristi za sopstvena prespitivanja teorijske artikulacije i jačanje političkih kapaciteta. Na tribini Politea, u raspravi su učestvovali urednici zbornika Miloš Jadžić i Dušan Maljković. Voditelj tribine bio je Dušan Torbica.

Šta je kriza? Kako je do nje došlo? Kakav je odgovor na nju? Na ova pitanja na jučerašnjoj tribini “Politea”, odgovarali su urednici zbornika “Kriza, odgovori, levica”, Miloš Jadžić i Dušan Maljković, koji su organizovali letnju školu, prikupili tekstove, preveli ih i uobličili ih u knjigu.

U knjizi su se bavili i ulogom države i odnosom države i neoliberalnog stanja, odnosno pitanjem koliko država danas treba da interveniše da bi sam sistem funkcionisao.

Zbornik radova “Kriza, odgovori, levica”, predstavljen je i u Novom Sadu, Kragujevcu, Boru, Zrenjaninu i Niš, a ova mini turneja po Srbiji je završena sinoć u Subotici. Tribina “Politea” na kojoj je predstavljena knjiga “Kriza, odgovori, levica, trajala je 2 sata.

 

Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1586
Povezane teme

tribina politea

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.