Komentara: 0
Pregleda: 5646

Politehnička škola dobija novu biblioteku

08.04.2010. u 10:04h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Politehnička škola dobija novu biblioteku

U Politehničkoj školi u Subotici će 26. aprila, kada se obeležava Dan škole, svečano biti otvorena nova biblioteka. Biblioteka će osim knjiga, imati i svoju internet verziju, odnosno priključke za više kompjutera. No, glavna atrakcija nove biblioteke zasad nisu knjige i kompjuterizacija, već činjenica da je ovaj školski depandans nastao trudom, radom i umećem samih učenika i nastavnika škole.

Oni su sopstvenim zalaganjem i sopstvenim sredstvima izgradili objekat u dvorištu škole, u kojem će biti smeštena biblioteka, a sami su ga i opremili.

S obzirom da se u ovoj školi obrazuju budući građevinari, stolari, tapetari, svako od njih je uradio svoj deo posla - učenici zidarskog smera ozidali su objekat, budući stolari uradili stolariju, a tapetari tapacirali nameštaj.

Na taj način škola je dobila modernu biblioteku površine od sto kvadratnih metara sa 36.000 knjiga. Ukupna vrednost nove biblioteke, računajući rad i materijal iznosi više miliona dinara.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5646
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.