Komentara: 6
Pregleda: 6581

Politehnička škola otvorila smer za veb dizajnera

20.06.2018. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
Politehnička škola otvorila je novi smer Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje, koji će ove godine po prvi put imati priliku da upiše 30 učenika, na srpskom nastavnom jeziku. Novi obrazovni profil izrađen je po modelu dualnog obrazovanja, što znači da će učenici uz teorijsku, imati i praktičnu nastavu tokom četvorogodišnjeg školovanja.
Politehnička škola otvorila smer za veb dizajnera

Prilikom popunjavanja liste želja, pred budućim srednjoškolcima po prvi put će se naći još jedan u nizu veoma traženih smerova, a to je Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje, koji će im omogućiti da steknu potrebna znanja i veštine za izradu idejnih grafičkih rešenja za internet, kompjuterske igrice i mobilne aplikacije. 

- Naglasak će biti na veb dizajnu i digitalnoj grafici. Na samom početku, učenici će imati više opštih obrazovnih predmeta, dok će se njihov broj u narednim godinama smanjivati u korist usko stručnih predmeta, kao što su Tehnologija digitalne grafike, Tehnologija internet oblikovanja, Osnovi programiranja, Internet programiranje i Vizuelne komunikacije. Pošto se radi po modelu dualnog obrazovanja, praktična nastava će biti zastupljena od prvog razreda u školskim kabinetima, dok će od drugog, a pogotovo u trećem i četvrtom, učenici odlaziti u firme na praksu - kaže Natalija Jakovljev, zamenica direktora Politehničke škole.

Politehnička škola otvorila smer za veb dizajnera

Kako su brojne firme izrazile potrebu za radnom snagom koja se bavi upravo veb dizajnom, Politehnička škola je u saradnji sa IT Klasterom Subotica, uz podršku Privredne komore Srbije i savetnice ministra za dualno obrazovanje, odlučila da kreira i otvori ovaj smer, koji će u školskoj 2018/2019. godini moći da upiše 30 učenika, na srpskom nastavnom jeziku.

- S idejom smo krenuli pre nekoliko godina i naišli smo na ogromnu podršku, jer se pokazalo da su nam zaista potrebni takvi stručnjaci, ne samo sa fakultetima i visokim školama, već upravo mladi ljudi sa četvrtim stepenom obrazovanja - dodala je Jakovljev.

Tokom četvorogodišnjeg školovanja, među najznačajnijim stručnim kompetencijama koje će učenici steći su priprema digitalnog grafičkog rešenja, korišćenjem odgovarajućih tehnologija računarskih programa, prilagođavanje, održavanje i redizajn postojećih grafičkih rešenja na internetu, te izrada digitalnih 2D i 3D modela i animacija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 6581
Povezane teme

politehnička srednja škola

veb dizajn

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.