Komentara: 5
Pregleda: 3763

Politehnička škola prešla na onlajn nastavu

05.04.2020. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Srbija ima više od 83.000 nastavnika, a po nekim procenama, tek svaki sedmi ima zadovoljavajuće IKT kompetencije. Međutim, nastavnici nisu brojevi, niti je nastava puka statistika. U skladu sa specifičnim okolnostima od 15. marta, Politehnička škola je u roku od nekoliko dana preokrenula uobičajeni način održavanja nastave i zaplovila vodama elektronskog obrazovanja.
Politehnička škola prešla na onlajn nastavu

Politehnička škola je posebna u više stvari. Obrazuje učenike na tri nastavna jezika, srpskom, mađarskom i hrvatskom, ima četiri područja rada, tačnije Geodeziju i građevinarstvo, Grafičarstvo, Šumarstvo i obradu drveta, te i Kulturu, umetnost i javno informisanje, a među prvima školuje učenike po modelu dualnog obrazovanja. Škola je specifična i po velikom broju časova praktične nastave, što je bio još jedan u nizu izazova – kako osmisliti časove koji po prirodi stvari moraju imati organizovanu praksu?

Ovde na pozornicu stupa moto škole koji glasi "Zakorači u svet kreativnosti" i javljaju se nastavnici koji se snimaju dok drže čas. Učenici tako mogu da vide nastavnike kako postavljaju gips plafone, kako obrađuju fotografiju, pokazuju tehniku brzog kucanja, a neki održe ceo uvodni deo časa, po nekima najbitniji, i time započinju virtuelni čas na nekoj od platformi za učenje.

Politehnička škola prešla na onlajn nastavu

U Politehničkoj školi odavno postoji Mudl platforma za učenje, a sada je otvoreno i bezbroj Gugl učionica, Vajber grupa, Mesindžer zajednica. Vreme privikavanja je bilo veoma kratko i intenzivno, a organizovana je čak i onlajn pripremna nastava za učenike koji žele da upišu smerove likovni tehničar i tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda.

- Kompletan nastavni i nenastavni kadar naše škole su podrška i oslonac našim sadašnjim i budućim učenicima u ovoj potpuno novoj edukativnoj, a pre svega životnoj situaciji - poručuju iz Politehničke škole.

Politehnička škola prešla na onlajn nastavu

Otprilike u ovo vreme, kada bi uveliko trebalo da traju promotivne aktivnosti srednjih škola za upise novih generacija, te aktivnosti se sada sele u virtuelni prostor, a Politehička škola će svoju akciju "Otvorenih učionica" predstaviti budućim učenicima na sve moguće beskontaktne načine.

Nastavni filmovi i klipovi biće prikazivani u lokalnim medijima, a takođe će biti dostupni i na sajtu, Jutjub kanalu, Instagram i Fejsbuk profilu Politehničke škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 3763
Povezane teme

politehnička srednja škola

vanredno stanje

prekid nastave u školama

onlajn nastava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.