Komentara: 28
Pregleda: 6576

Poljoprivrednici prete blokadom puteva

25.06.2013. u 09:53h
Izvor: RTV Yueco
Subotički poljoprivrednici zahtevaju od lokalne samouprave da se u roku od sedam dana zakaže sastanak sa gradonačelnikom i predsednicom Skupštine grada i da se u istom periodu zakaže vanredna sednica lokalnog parlamenta na kome bi se 700 hektara koje su do sada koristile Pravoslavna, Rimokatolička i Evangelistička crkva stavilo u ovogodišnji program za licitaciju državnog poljoprivrednog zemljišta. Ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi poljoprivrednici su rešeni da se organizuju i blokiraju lokalne saobraćajnice i Gradska Kuća.
Poljoprivrednici prete blokadom puteva

Poljoprivrednici traže da se dostavi i spisak površina koje crkve, u okviru programa restitucije, potražuju od države.  Ukoliko se njihovi zakoni ne ispune biće prinuđeni da primene nepopularne mere.

Poljoprivrednicic insistiraju na vraćanju  zemlje koju koriste crkve, jer ukoliko ministarstvo ne da saglasnost na program  postoji opasnost da  12.000 hektara ostane nezasejano.

Šef kancelarije za državno poljoprivredno zemljište, pri lokalnoj samoupravi, istakao je da će ovogodišnji program biti izrađen, te da će ministarstvo dati saglasnost na njega, ali sa izuzetkom 700 hektara koje koriste crkve, sve dok se ne skine privremena mera zabrane raspolaganja koju se stavio Osnovni sud u Subotici.

Na zajedničkoj konferenciji za medije, koju su organizovali Udruženje poljoprivrednika Subotica, Udruženje seljaka Stari Žednik, Udruženje odgajivača svinja Bajmok, Udruženje seljaka Subotica, Udruženje zemljoradnika severne Vojvodine, Klub proizvođača Čantavir i Udruženje odgajivača goveda severne Vojvodine, poručeno je da je zemlja 2007. godine crkvama data na korišćenje nezakonito.

Izvor: RTV Yueco
KZN Poljoprivrednih udruženja Subotice KZN Poljoprivrednih udruženja Subotice KZN Poljoprivrednih udruženja Subotice KZN Poljoprivrednih udruženja Subotice KZN Poljoprivrednih udruženja Subotice KZN Poljoprivrednih udruženja Subotice KZN Poljoprivrednih udruženja Subotice KZN Poljoprivrednih udruženja Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 28
Pregleda: 6576
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.