Komentara: 4
Pregleda: 2511

Polovina gazdinstava neće opstati u konkurenciji farmera iz EU

06.11.2012. u 15:31h
Izvor: RTV Yueco
Najmanje polovina sadašnjeg broja od 780.000 individualnih porodičnih gazdinstava neće opstati u konkurenciji sa farmerskim sektorom Evropske unije, ocenio je predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije Miladin Ševarlić.
Polovina gazdinstava neće opstati u konkurenciji farmera iz EU

On je gostujući u sinoćnoj emisiji “Bez kravate” na Yu eco televiziji, ponovio stav iznet na forumu "Hrana za Evropu", koji je nedavno održan u Subotici, da je poslednji čas da Srbija sama izradi strategiju razvoja poljoprivrede kako bi pokušala da se izvuče iz niske konkurentnosti u odnosu na evropske poljoprivrednike.

On je precizirao da će ta tržišna utakmica 2014. godine nastati na osnovu dokumenta za koji je ocenio da je "nedovoljno promišljeno potpisan zarad političkih poena" - Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), a da prethodno "Srbija nije iskoristila ni jedan evrocent predpristupne pomoći u poboljšanju konkurentnosti domaće poljoprivrede".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2511
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.