Komentara: 100
Pregleda: 23089
Foto

Položen kamen temeljac akva parka i velnes centra na Paliću

15.12.2018. u 13:41h > 17:05
Izvor: Subotica.com
Postavljanjem kamena temeljca, danas je otpočela prva faza radova na izgradnji akva parka i velnes centra na Paliću, koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada, Vlada Republike Srbije i Grad Subotica.
Položen kamen temeljac akva parka i velnes centra na Paliću

Izgradnja akva parka predviđena je Projektom razvoja turističkog prostora „Palić“, pozatijim kao "Master plan Palić" iz 2006. godine, kao i "Programom razvoja turizma regiona Palić" iz 2015. godine.

Kako je planirano, u narednih godinu dana biće izgrađen najsavremeniji bazenski kompleks sa pratećim sadržajima.

Polaganju kamen temeljca prisustvovali su gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, kao i Nebojša Daraboš, direktor preduzeća "Park Palić" kojem je povereno vođenje projekta izgradnje akva parka i velnes centra.

- Ovo je veliki dan za Subotičane, a izgradnja akva parka je veliki korak da Palić vratimo na turističku mapu Srbije i regiona. Ponosan sam što smo kao lokalna samouprava, uz veliku pomoć Vlada republike i pokrajine, pokrenuli ovaj projekat koji će pomoći i privredi Srbije, povećati broj turista i samim tim život Subotičana učiniti kvalitetnijim – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Nalazimo se na lokaciji ''Muškog štranda'', na površini od 4,4 hektara, gde ćemo za oko godinu dana napraviti moderan velnes i akva centar na 30 hiljada kvadrata, sa pet unutrašnjih i pet  spoljašnjih bazena.

Položen kamen temeljac akva parka i velnes centra na Paliću

Gradonačelnik je podsetio da je u protekle dve godine u palićku infrastrukturu uloženo više od 200 miliona dinara i zahvaljujući tome imamo prelepu Veliku terasu, Veliki park i Letnju pozornicu, a tu je i projekat sa nemačkom KfW bankom, koji treba da počne u martu iduće godine.

Velika investicija na Paliću vredna je više od milijardu dinara, a finansiraće se sredstvima iz budžeta republike, pokrajine i Grada Subotice. U prvoj fazi biće uloženo 320 miliona dinara. Posao izgradnje u ovoj fazi, kao jedinom ponuđaču na tenderu, poveren je konzorcijumu "Gemax gradnja" iz Novog Sada i "Saniteko group" iz Podgorice.

- Ovo je možda i poslednji trenutak da nešto uradimo i spasimo Palić kao turističku destinaciju. Palić je možda i jedina, od 18 prioritetnih turističkih destinacija u kojima beležimo pad broja turista koji dolaze. Po broju dolazaka, Palić je na četvrtom mestu u odnosu na druge banje, ali po broju noćenja tek na četrnaestom mestu, postaje izletište a ne ozbiljna turistička destinacija. Too je raskorak između realnosti ii potencijala – istakao je  Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikcija i potpredsednik Vlade Srbije, dodajući da je ovo jedna od najvećih investicija u turizam u Srbiji. - Ovo će biti i podstek za privatni sektor, da i oni sa svoje strane smeštajnim kapacitetom i drrugim sadržajima obogate sadržaje Palića. Sinergija Republike, Pokrajine i Grada daće rezultat, a to je da Palić i Subotica budu među deset turističkih destinacija u zemlji.

Položen kamen temeljac akva parka i velnes centra na Paliću

Pokrajinski premijer Igor Mirović istakao je važnost činjenice da Grad Subotica, Pokrajinska vlada i Vlada Srbije rade zajedno na ovom velikom projektu.

- Za dve godine kada ga završimo imaćemo dodatne potencijale, ne samo na Paliću, nego i na severu zemlje uopšte. U Subotici ćemo narednih godina realizovati i mnoge druge projekte. Očekujemo konačno završetak Narodnog pozorišta najkasnije do početka 2020. godine, a očekuje nas nastavak radova na „Ipsilon kraku“ - najavio je Mirović

Položen kamen temeljac akva parka i velnes centra na Paliću

Planirano je pet otvorenih bazena - jedan termalni koji već postoji ćemo rekonstruisati, jedan za odrasle, jedan za decu  i dva uz tobogane. I u zatvorenom prostoru ćemo takođe imati pet bazena, tri veća i dva manja, uz prateće sadržaje.

Izvor: Subotica.com
Polaganje kamen temeljca akva parka i velnes centra Polaganje kamen temeljca akva parka i velnes centra Polaganje kamen temeljca akva parka i velnes centra Polaganje kamen temeljca akva parka i velnes centra Polaganje kamen temeljca akva parka i velnes centra Polaganje kamen temeljca akva parka i velnes centra Polaganje kamen temeljca akva parka i velnes centra Polaganje kamen temeljca akva parka i velnes centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 100
Pregleda: 23089

Povezane vesti

Povezane teme

banjski turizam

turizam palić

akva park

bazeni

Rasim Ljajić

bogdan laban

palić akva park

akvapark

turizam na paliću

igor mirović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.