Komentara: 7
Pregleda: 2302
Foto

Položen kamen temeljac za trening centar u TŠ "Ivan Sarić"

16.09.2024. u 14:05h
Izvor: Subotica.com
Polaganjem kamena temeljca označen je početak radova na izgradnji trening centra u TŠ "Ivan Sarić". On će se prostirati na 3.600 metara kvadratnih, a vrednost opreme koja će u njemu naći je 75 miliona dinara. Rok za završetak radova je 365 dana. U temelj budućeg trening centra ugrađena je vremenska kapsula, koja budućim generacijama nosi poruku našeg vremena.
Položen kamen temeljac za trening centar u TŠ "Ivan Sarić"

Trening centar će biti mesto gde će se spajati teorija i praksa i gde će učenici imati priliku da steknu nova znanja i veštine. On će obuhvatiti radionice, laboratorije i kabinete za različite struke i tehnologije, uključujući i mehatroniku i robotiku, CNC tehnologiju, bravarsko-zavarivačku tehnologiju, zatim saobraćajnu, auto-mehaničarsku i auto-električarsku struku, telekomunikacijsku, elektrotehničku kao i mašinsku obradu. 

 - Cilj ovog centra je da našim učenicima pruži najbolje uslove kako bi stekli ne samo stručna i tehnološka znanja, već i neke veštine, kao što su timski rad, kritičko mišljenje i kreativnost. Ovde će se sparajati formalno, neformalno i informalno obrazovanje, sa nekih 70 programa formalnog, oko 35 programa neformalnog i 10 programa informalnog obrazovanja, omogućavajući mladim ljudima da se pripreme za izazove savremenog tržišta rada i daju svoj doprinos razvoju naše zajednice - kaže Željko Rajčić, direktor Tehničke škole "Ivan Sarić"

Položen kamen temeljac za trening centar u TŠ "Ivan Sarić"Jedan od preduslova savremnog obrazovanja jesu i savremeni objekti i moderna oprema, što će TŠ "Ivan Sarić" u novom trening centru i dobiti.

 - Ovaj savremeni moderni trening centar prostiraće se na 3.600 metara kvadratnih. Oprema koja će se nalaziti u njemu obezbeđena je od strane resornog ministarstva, a vrednost je 75 miliona dinara. Za sam nadzor, grad je obezbedio 16 miliona dinara. U prethodnih nekoliko godina lokalna samouprava je u sadejstvu sa Republikom i Pokrajinom uložila mnogo u ustanove srednjoškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja. Nema škole gde makar jedan deo nije rekonstruisan, a pojedine škole su potpuno renovirane. U Tehničku školu je u prethodnih osam godina investirano 160 miliona dinara - istakao je gradonačelnik Stevan Bakić

Položen kamen temeljac za trening centar u TŠ "Ivan Sarić"

Budući da je trening centar namenjen pre svega za smerove koji funkcionišu po dualnom modelu obrazovanja, njegova izgradnja podržana je i od Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalne okvire kvalifikacija, a direktroka kancelarije obratila se mladim Subotičanima. 

Položen kamen temeljac za trening centar u TŠ "Ivan Sarić" - Da bismo mogli da zamislimo kako će naša obrazovanost i sadašnjost izgledati u budućnosti, pokažimo šta kao tim možemo da uradimo danas. Zato ulažemo u mlade, ne samo u formalno obrazovanje, već i u obuke, dokvalifikacije, prekvalifikacije. Upravo zbog toga, otvaramo vam mogućnost i put da sve ono što poželite da steknete od znanja u vremenu u kome živite, da možete, da imate priliku upravo u trening centru danas započetom, u ovom centru moći, centru budućnosti, sadašnjosti, prilika, centru dobre energije, snage. Da brojevi koje sada imamo u dualnom obrazovanju , a to su 20.000 mladih, 1.100 kompanija i 210 škola - idu još brže i sjajnije, u korak sa privredom, sa savremenim razvojem - istakla je direktorka Gabrijela Grujić.

Projekt je podržan od strane Vlade Republike Srbije, a finansiran iz ulaganja Evropske investicione banke.

Položen kamen temeljac za trening centar u TŠ "Ivan Sarić"-  Ovim trening centrom omogućiće se direktno povezivanje obrazovanja i tržišta rada, što je ključno u savremenom svetu. Mladi ljudi će imati priliku da stiču praktična znanja usklađena sa potrebama privrede - ističe Robert Otot, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Izvor: Subotica.com
Polaganje kamen temeljca povodom izgradnje školskog trening centra Polaganje kamen temeljca povodom izgradnje školskog trening centra Polaganje kamen temeljca povodom izgradnje školskog trening centra Polaganje kamen temeljca povodom izgradnje školskog trening centra Polaganje kamen temeljca povodom izgradnje školskog trening centra Polaganje kamen temeljca povodom izgradnje školskog trening centra Polaganje kamen temeljca povodom izgradnje školskog trening centra Polaganje kamen temeljca povodom izgradnje školskog trening centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 12 časova i 26 minuta
Komentara: 7
Pregleda: 2302

Povezana vest

Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

stevan bakić

željko rajčić

trening centar

tš ivan sarić

gabrijela grujić

robert otot

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.