Komentara: 7
Pregleda: 7448

Ponovo napadi pasa lutalica

22.06.2009. u 23:28h
Izvor: RTV Yueco
<p>Stanovnici Mačvanske ulice, u mesnoj zajednici Mali Bajmok, poslednjih dana suočavaju se sa velikim problemom po pitanju pasa lutalica. Svakodnevno su izloženi napadima čopora pasa koji napadaju stanovnike u ovom delu grada kao i domaće životinje.</p>
Ponovo napadi pasa lutalica

Prema rečima Mare Darmanović, stanovnice Mačvanske ulice, meštani su izloženi svakodnevnim napadima pasa lutalica. U nekoliko navrata obraćali su se azilu, komunalnoj inspekciji, JKP „Čistoći i zelenilu“ kao i policiji, ali bezuspešno. Kako kažu, kivni su i na jednu od komšinica koja ih svakodnevno hrani i brani da se oni smeste u azil i time ugrožava sigurnost građana

Prema reč ima Borisa Vugdelije komercijalnog direktora Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“već nekoliko puta su izlazili po pozivu građana, ali da svi stanovnici ovog kraja nisu u saglasnosti oko toga da se ove životinje smeste u azil jer ih pojedinci hrane i zbog toga su stalno i prisutni u ovom kraju.

U Subotici postoji prihvatilište za pse i mačke lutalice kapaciteta od 80 boksova. U toku je i izgradnja azila za pse lutalice po evropskim stndardima, dok se objekat ne izgradi ničiji ljubimci će biti smešteni u prihvatilište. U čistoći tvrde da se kod nas ne radi humano uspavljivanje pasa i mačaka lutalica i da kada ih šinteri uhvate na subotičkim ulicama odvode ih u prihvatilišta gde ih sterilišu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 7448
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.