Komentara: 6
Pregleda: 2043

Ponovo se uvode Radnički saveti?

29.09.2015. u 15:59h
Izvor: RTV City
U Subotici su danas boravili predstavnici Industrijskog sindikata Srbije, koji su za predstavnike subotičkih poslodavaca, sindikalnih organizacija, i drugih udruženja i organizacija, organizovali Okrugli sto posvećen Savetu zaposlenih.
Ponovo se uvode Radnički saveti?

Prema rečima predsednika Industrijskog sindikata Srbije Dragana Matića, ova organizacija već treću godinu za redom, u saradnji sa Švajcarskom organizacijom rada sprovodi projekat „Udruženim snagama ka zajedničkom cilju: Radnička veća kao osnov za bolje ostvarivanje poslovne politike preduzeća i unapređenja prava radnika“, koji ima za cilj bolji položaj zaposlenih i njihovu participaciju u upravljanju preduzećima.

Tokom prošle i ove godine, zahvaljujući saradnji sa evropskim sindikatima i sindikalnim organizacijama iz Hrvatske, Slovenije, Nemačke i Belgije, izrađen je predlog Zakona o radničkoj participaciji, po uzoru na nekadašnje Radničke savete, koji će doneti promene u položaju zaposlenih u političkom i ekonomskom smislu, a u planu je da se 2016. nađe pred poslanicima Skupštine Srbije.

Na ovaj način, zaposleni će imati veća prava u donošenju odluka koje se tiču preduzeća u kojem su zaposleni, a trenutni položaj sindikalnih organizacija biće podignut na viši nivo.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2043
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.