Komentara: 11
Pregleda: 3659

Porast broja kovid pozitivnih pacijenata, pretežno blage kliničke slike

19.12.2022. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
U poslednje dve nedelje beleži se nagli porast broja kovid pozitivnih pacijenata, navode iz Respiratorne ambulante u Harambašićevoj ulici i dodaju da im se građani javljaju i zbog drugih repiratornih virusa.
Porast broja kovid pozitivnih pacijenata, pretežno blage kliničke slike

U prvoj nedelji decembra zabeleženo je 58 kovid pozitivnih pacijenata, dok je prošle i pretprošle nedelje bilo 178 pozitivnih. Iz Kovid ambulante u Harambašićevoj ulici navode da su kliničke slike, za razliku od nekih ranijih talasa, relativno blage.

Gušobolja, curenje nosa, kašalj i povišena temperatura su najčešći simptomi. Neki nam se javljaju i zbog slabosti i brzog zamaranja. Ovi simptomi traju nekoliko dana, a većina pacijenata se ubrzo u potpunosti oporavi - navodi dr Elizabeta Vrana, koordinatorka Kovid ambulante Doma zdravlja i dodaje da se veoma mali broj kovid pozitivnih pacijenata upućuje u Opštu bolnicu - Upućujemo pretežno one pacijente kojima je neophodna dodatna terapija koja se daje u bolnici. 

Porast broja kovid pozitivnih pacijenata, pretežno blage kliničke slikeOvih nedelja haraju i drugi respiratorni virusi koji daju slične kliničke slike.

Mi primamo sve pacijente koji imaju respiratorne tegobe ili povišenu temperaturu, tako da veliki broj pacijenata ovde potraži pomoć i zbog drugih stvari koje prouzrokuju ove tegobe. Naši lekari tim pacijentima daju terapiju, otvaraju bolovanje, a ukoliko je potrebno upućuju ih kod drugih specijalista ili vraćaju izabranom lekaru - zaključuje dr Vrana.

Podsećamo, Kovid ambulanta Doma zdravlja radnim danima pacijente prima u periodu od 7 do 17h, kao i vikendom od 7 do 14h.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3659
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

dr elizabeta vrana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.