Komentara: 1
Pregleda: 4418

Posečena stabla u Dudovoj šumi

18.10.2010. u 16:27h
Izvor: RTV Yueco
Posečena stabla u Dudovoj šumi

Pre nekoliko dana Info Eko centru, prijavljen je veliki broj posečenih stabala u Dudovoj šumi. Ekipa Yu eko televizije, zajedno sa nadležnima iz Info eko centra, otišla je na lice mesta i zatekla prizor kakav je i prijavljen. U komunalnoj inspekciji kažu da su stabla posečena iz preventivnih razloga, jer su pretila da se obruše. S obzirom na to da se o Dudovoj šumi dugo nije vodilo računa, Institut za nizijsko šumarstvo iz Novog Sada uskoro će da sprovde studiju o stanju stabala u ovom parku, pa će se prema toj studiji tačno znati, koliko drva treba da se seče, a koliko da se sadi.

Gordan Bilbija, svakog dana prolazi dok Dudovu šumu dok ide na trening plivanja.
On kaže da je pre nekoliko nedelja morao da ide okolnim putem jer su u šumi radovi na seči stabala bili u toku. Sada kada je put ponovo prohodan, ovaj deo šume prema rečima Gordana, nije više kao što je nekada izgledao. Umesto hlada i guste krošnje, na ovom mestu nalaze se samo panjevi, tj. ostaci nekadašnjih drvenih divova.

Prvog septembra Komunalna inspekcija, zajedno sa Direkcijom za izgradnju grada i JP Čistoća i zelenilo, obišla je teren u Duduvoj šumi, kako bi se uvidelo stanje stabala.  Sva stabla koja su posečena u nadležnosti su Čistoće i zelenila, ali pod komandom Komunalne inspekcije. Zbog procene lošeg stanja većine stabala u Dudovoj šumi, Institut za nizijsko šumarstvo iz Novog Sada narednih nedelja izvršiće studiju o tačnoj proceni svih stabala, a nakon toga će se otpočeti radovi na seči starih i sadnji novih sadnica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4418
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.