Komentara: 2
Pregleda: 2282

Poseta direktorke Ruskog Doma Subotici

24.03.2016. u 15:52h
Izvor: TV Subotica
Poseta direktorke Ruskog Doma Subotici

Direktorka Ruskog Doma Nadežda Kuščenkova posetila je danas Suboticu. Tom prilikom se sastala sa predstavnicima lokalne samouprave i Društva srpskog – ruskog prijateljstva „Sveti Aleksandar Nevski“.  Tema razgovora bila je postojeća saradnja dva naroda kao i unapređenje iste kroz kulturu i obrazovanje.

Poseta je realizovana na poziv subotičkog Društva srpskog – ruskog prijateljstva,  a razgovaralo se o proširivanju postojeće saradnje koja je ocenjena kao uspešna.

Društvo srpskog – ruskog prijateljstvo „Sveti Aleksandar Nevski“ postoji 11 godina u Subotici i trenutno broji oko 500 članova. Aktivnosti društva su usmerene ka učenju ruskog jezika, besplatna informatička obuka za sugrađane koja se realizuje sa Politehničkom školom kao i održavanje književnih večeri posvećenih srpskim i ruskim klasicima.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2282
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.