Komentara: 1
Pregleda: 1918

Poskupeo Fidelinkin hleb

20.08.2010. u 16:02h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Subotička kompanija Fidelinka najavila je vi&scaron;e cene hlebova. Bački beli hleb građani će ubuduće plaćati 44 dinara, umesto dosada&scaron;njih 38, dok će polubeli ko&scaron;tati 42, &scaron;est dinara vi&scaron;e nego dosad. Razlog poskupljenja je, kako navode u ovom preduzeću, enormno povećanje cene p&scaron;enice, koja je udvostručena, kao i povećanje cene bra&scaron;na od 70 odsto.</p>
Poskupeo Fidelinkin hleb

Poskupljenje hleba bi se moglo destiti još jednom ukoliko cena pšenice bude i dalje rasla, najavljuju u ovoj pekari. U Udruženju samostalnih preduzetnika, privatni pekari međutim nisu doneli jedinstvenu odluku o poskupljenju hleba te će svako po sopstvenom nahođenju i računici odlučiti da li će povećati cene svog proizvoda. No, kako se cene u privatnim pekarama po običaju formiraju u odnosu na Fidelinkine, verovatno će se kupci sa novim cenama suočiti i kod svih ostalih lokalnih proizvođača hleba.

Zaječarski Žitopromet takođe je najavio da će od subote, 21. avgusta povećati cenu vekne polubelog hleba sa 25 na 32 dinara. Najveći proizvođač hleba u tom kraju povećaće cenu samo te vrste hleba, dok će cene ostalih vrsta za sada ostati nepromenjene. U kompaniji kažu da je razlog za poskupljenje to što su im zalihe starog brašna na izmaku.

Osnovne vrste hleba (beli i polubeli) u Kragujevcu, prema zvaničnim informacijama, do daljeg neće poskupeti. U Žitoproduktu, najvećoj pekarskoj firmi u centralnoj Srbiji, kažu da će vekna belog i polubelog hleba u Kragujevcu i dalje koštati 35, odnosno 32 dinara. U Žitoproduktu ističi da u silosima imaju dovoljne količine žita od prošle i ove godine te da nema razloga da menjaju cenu hleba. Povećanje cene hleba biće moguće jedino ukoliko u narednom periodu, usled eventualnog poskupljenja energenata, drastičnije porastu troškovi proizvodnje.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1918
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.