Komentara: 5
Pregleda: 2889

Poskupljenje fiksne telefonije?

11.05.2011. u 18:32h
Izvor: RTV Yueco
Poskupljenje fiksne telefonije?

Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) Milan Janković najavio je da će za dva meseca poskupeti cene lokalnog poziva u fiksnoj telefoniji.

"Cena lokalnog poziva na sadašnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća", rekao je Janković, a prenose agencije.

On je rekao da će Ratel do kraja maja doneti odluke o rebalansu cena u fiksnoj telefoniji kojim će biti rešen "urgentan problem" jako niskih cena lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji.

"Operateri će onda imati mesec dana da obaveste korisnike o novim cenama", rekao je direktor Ratela Milan Janković. Cene impulsa u domaćem telefonskom saobraćaju poslednji put su povećane 1. januara 2009. godine za 33 odsto, iako je tada jedini fiksni operater Telekom Srbije bio dobio odobrenje da ih poveća za 100 odsto.

U Srbiji je u 2010. godini, prema podacima Ratela, ukupno bilo 3.110.339 pretplatnika fiksne telefonije, a ukupan prihod od usluga fiksne telefonije bio je 421 milion evra. Kako ističu u Ratelu, odlukama o rebalasu cena koje će biti donete do kraja meseca biće omogućeno i smanjenje cena interneta u Srbiji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2889
Povezane teme

poskupljenje telefona

skuplji lokalni razgovori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.