Komentara: 9
Pregleda: 2802

Postavlja se semafor na raskrsnici Izvorske, Bajnatske i Pazinske (Prozivka)

19.08.2024. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Postavlja se semafor na raskrsnici Izvorske, Bajnatske i Pazinske (Prozivka)

Preko potrebno saobraćajno rešenje na koje su građani sugerisali godinama na pragu je realizacije. Raskrsnica u naselju Prozivka, koja ukršta izuzetno frekventnu Bajnatsku, sa ništa manje popularnijom Pazinskom vapila je za pažnjom, u cilju povećanja bezbednosti pešaka i celokupnog saobraćaja koji tuda cirkuliše.

Postavlja se semafor na raskrsnici Izvorske, Bajnatske i Pazinske (Prozivka)

Pre desetak dana ovaj problem je postavljen i na "Zviždaljku" po četvrt put za dve godine. Ova situacija je ilustrovana sa nekoliko primera kroz koje se bez sumnje nameće jasan zaključak.

- Apelujem na nadležne, na svakoga ko može da utiče na rešavanje ovog problema. Naime radi se o potrebi iscrtavanja pešačkog prelaza na raskrsnici Bajnatske, Izvorske i Pazinske s obzirom da je saobraćaj ovde jak intenzivan, a ima mnogo dece, ali i starijih koji nemaju bliži prelaz nego rizično pretrčavaju. Puka je sreća što se do sada nije desila neka veća nesreća sa ljudskim žrtvama - glasi apel sugrađanina upućen posredstvom "Zviždaljke" - Molim vas da adekvatno obeležite ovaj prelaz i sa zebrom i sa znakovima koji najavlju pešački prelaz. Nemojte da čekamo da se desi neko zlo pa da posle žalimo za propuštenom prilikom.

Postavlja se semafor na raskrsnici Izvorske, Bajnatske i Pazinske (Prozivka)Postavlja se semafor na raskrsnici Izvorske, Bajnatske i Pazinske (Prozivka)Na našu molbu za komentar i eventualno delovanje, vrlo brzo stigao je odgovor nadležnog preduzeća.

Pre nekoliko dana iz Javnog preduzeća za upravljanje putevima, vrlo ekspeditivno, saopšteno nam je da plan za ovu raskrsnicu postoji, dobijena je građevinska dozvola - postavljaće se semafori i biće prikladno obeleženo. Jutros smo bili svedoci i da se krenulo u realizaciju.

Na terenu smo dobili informacije da će "Selma", preduzeće koje je zaduženo za postavljanje semafora, sa svim pratećim tehničkim radovima, svoj posao završiti najduže za mesec dana. Posle toga očekuje se obeležavanje pešačkog prelaza i postavljanje prateće vertikalne signalizacije, tj. saobraćajnih znakova.

Postavlja se semafor na raskrsnici Izvorske, Bajnatske i Pazinske (Prozivka)Dok smo pratili uvodne radove čuli smo i komentar sugrađanke koja je izrazila zadovoljstvo ovim rešenjem.

- Konačno da će se rešiti ova raskrsnica. Brinuli smo za našu decu, to je strašno bilo gledati kako se ne poštuju pešaci. Dobro je da će semafor usporiti sulude vozače koji divljaju Bajnatskom ulicom - kratko će naša sugrađanka.

Postavlja se semafor na raskrsnici Izvorske, Bajnatske i Pazinske (Prozivka)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 27 minuta
Komentara: 9
Pregleda: 2802

Povezane zviždaljke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.