Komentara: 18
Pregleda: 4347
Foto

Potpisan Sporazum o saradnji Subotice i kineskog grada Šaosinga

09.03.2017. u 16:12h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće danas je potpisan Sporazum o saradnji Grada Subotice i Grada Šaosinga.
Potpisan Sporazum o saradnji Subotice i kineskog grada Šaosinga

Sporazum, kome je prethodio Memorandum o razvijanju odnosa prijateljske razmene između grada Subotice i Šaosinga iz 2014. godine, potpisali su gradonačelnik Bogdan Laban i Hu Minguang, zamenik gradonačelnika Šaosinga.

- Saradnja naša dva grada podrazumeva ne samo ekonomske, trgovinske i privredne veze, nego i ono što nas spaja i u kulturi i turizmu. Republika Srbija i Republika Kina imaju dugogodišnju privrednu saradnju, zasnovanu prvenstveno na prijateljskim i jakim vezama – istakao je gradonačelnik Bogadn Laban. - Zahvaljujemo se jednoj tako velikoj državi kao što je Kina na svemu što radi za Srbiju, velike kineske komapnije su prisutne u našoj zemlji i u svim jačim infrastrukturnim projektima, a jedan od najznačajnijih je Železara u Smederevu. Nadamo se da će i naša dva grada takođe imati uslove da zajednički rade na nekim projketima.

Potpisan Sporazum o saradnji Subotice i kineskog grada Šaosinga

Delegacija iz petomilionskog grada Šaosinga upoznala se sa svim privrednim i turističkim potencijalima koje nudi naš grad. Dobra preporuka stigla je i od Volong grupe, vlasnika preduzeća „ATB Sever“, koja takođe dolazi iz Šaosinga.

- Kina i Srbija imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose, bilo da je reč o ekonomskim ili društvenim odnosima. Nadamo se da će uskoro doći i do konkretne realiazcije saradnje naša dva grada u mnogim oblastima i da će to biti na obostranu dobrobit – rekao je  Hu Minguang.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Subotice i Šaosinga Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Subotice i Šaosinga Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Subotice i Šaosinga Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Subotice i Šaosinga Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Subotice i Šaosinga Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Subotice i Šaosinga Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Subotice i Šaosinga Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Subotice i Šaosinga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4347

Povezane vesti

Povezane teme

bogdan laban

potpisivanje sporazuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.