Komentara: 0
Pregleda: 3173
Foto

Potpisan sporazum o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša

16.03.2016. u 21:04h
Izvor: Subotica.com
Potpisan sporazum o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša

U Medija centru Gradske kuće potpisan je Sporazum o međusobnoj saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša. Cilj Sporazuma je stvaranje partnerskog odnosa između Saveza mađarskih učenika Vojvodine i Đačkog parlamenta Kiškunhalaša u projektima iz raznih oblasti omladinskog aktivizma.

- Osnovni cilj ove saradnje je da se đaci i studenti iz oba grada upoznaju, međusobno sarađuju i učestvuju na konkursima za projekte, koje finansira Evropska unija. Uslov ovakvih konkursa je da organizacije iz Srbije imaju partnera na teritoriji Evropske unje.Ovo je dobra prilika za Savez mađarskih učenika iz Subotice i Vojvodine da uzme učešće u projektima EU. Želja nam je da saradnju proširimo i na druge omladinske organizacije sa teritorije Vojvodine - kaže predsednik Saveza mađarskih učenika Vojvodine, Atila Šoti.

Sporazum je u ime Đačkog parlamenta Kiškunhalaša, potpisala predsednica Doroća Sabo Kočiš, koja je prisutnima predstavila rad ovog tela i izrazila uverenje da će saradnja biti uspešna.

Potpisan sporazum o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša

- U radu Đačkog parlamenta mogu učestvovati učenici iz svih škola Kiškunhalaša, koji su izabrani zastupnici učenika. Predsedništvo se sastoji od đačkog gradonačelnika i njegovih zamenika. Naš mandat traje godinu dana i mi verujemo da će kroz ovaj Sporazum o međusobnoj saradnji učenici sa obe strane granice razumeti jedni druge - kaže Doroća Sabo Kočiš.

Planirano je uspostavljanje saradnje u različitim oblastima omladinskog sektora poput obrazovanja, društvenog aktivizma, sporta i kulture.

Sa kancelarijama u dva grada, Subotici i Novom Sadu, Savez mađarskih učenika Vojvodine okuplja oko 600 srednjoškolaca i studenata.

- Kako Savez mađarskih učenika Vojvodine i u Novom Sadu ima članicu organizaciju, može se reći da Sporazum o saradnji obuhvata učenike i studente iz tri grada. Nadamo se da će to voditi unapređenju rada sa obe strane granice - istakla je šefica novosadske kancelarije Saveza mađarskih učenika Vojvodine, Hermina Šomorai.

Potpisan sporazum o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje sporazuma o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša Potpisivanje sporazuma o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša Potpisivanje sporazuma o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša Potpisivanje sporazuma o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša Potpisivanje sporazuma o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša Potpisivanje sporazuma o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša Potpisivanje sporazuma o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša Potpisivanje sporazuma o saradnji učeničkih i studentskih organizacija Subotice i Kiškunhalaša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3173
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.