Komentara: 5
Pregleda: 6268
Foto

Potpisani ugovori za ozakonjenje javne imovine

04.03.2020. u 15:19h
Izvor: Subotica.com
U okviru projekta „Exchange 5 – Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina“ danas je potpisan ugovor o geodetskim uslugama i usluzi pripreme projektno-tehničke dokumentacije za ozakonjenje objekata u Subotici i Senti.
Potpisani ugovori za ozakonjenje javne imovine

Ugovor, čija je vrednost oko 17,8 miliona dinara, potpisali su menadžerka projekta Zagorka Panić i Marta Varga Petrić, direktorka projektnog biroa „Prostor“ iz Ade, koje su najavile da bi ovaj značajan posao trebalo da bude završen za tri meseca.

- U obe lokalne samouprave biće obuhvaćeno 136 objekata, od toga će 70 biti legalizovano, a ostatak će biti etažiran ili brisan iz Katastra. Ovaj projekat je od izuzetnog značaja za obe lokalne samouprave jer ako domaćinski upravljate svojinom, kada je legalizujete možete da ulažete u nju, da je dajete u zakup ili je otuđite - objašnjava gradska menadžerka.

Potpisani ugovori za ozakonjenje javne imovine

U Subotici ima 290 nelegalnih objekata u javnoj svojini, od čega je 50 gradska administracija legalizovala mimo ovog projekta, a značajan deo spada pod kulturno dobro, te je u nadležnosti Ministarstva kulture. Tako će kroz projekat „Exchange 5“ biti legalizovano 50, etažirano 15, a iz evidencije Katastra nepokretnosti izbrisano 23. Među tim objektima su vrtići, dom kulture, prostorije mesnih zajednica, Vodozahvat...

Pred projektnim biroom je mnogo posla – od snimanja objekta, izrade elaborata geodetskih radova, katastarsko topografskih planova, projekta geodetskog obeležavanja i elaborata sprovođenja, eventualno brisanje objekta, izrada planova posebnih delova, izrada izveštaja o zatečenom stanju objekta, unošenje u evidenciju u poslovne knjige i drugi.

Potpisani ugovori za ozakonjenje javne imovine

- Najveći broj objekata su javne namene i za sve njih ćemo morati da prilažemo geodetske elaborate. Sa svom dokumentacijom, opštine će moći da urede svoje objekte, a time i daju primer građanima da sve što se izgradi treba da bude u skladu sa zakonima - ističe Marta Varga Petrić.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora o pružanju geodetskih usluga Potpisivanje Ugovora o pružanju geodetskih usluga Potpisivanje Ugovora o pružanju geodetskih usluga Potpisivanje Ugovora o pružanju geodetskih usluga Potpisivanje Ugovora o pružanju geodetskih usluga Potpisivanje Ugovora o pružanju geodetskih usluga Potpisivanje Ugovora o pružanju geodetskih usluga Potpisivanje Ugovora o pružanju geodetskih usluga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 6268

Povezana vest

Povezane teme

zagorka panić

javna svojina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.