Komentara: 0
Pregleda: 1997

Potpisivanje Ugovora o gradnji banjskog kompleksa na Paliću

05.10.2010. u 16:46h
Izvor: RTV Yueco
<p>Ugovor sa slovenačkom kompanijom "Terme Olimia" o gradnji banjskog kompleksa na Paliću biće potpisan 16. oktobra, a jo&scaron; dva velika proizvođača delova iz automobilske industrije iz Nemačke i Austrije najavili su dolazak u subotičku industrijsku zonu, rekao je danas u Minhenu potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Đinkić. On je na na sajmu investicija i nekretnina &bdquo;Expo Real" pozvao strane ulagače da investiraju u Srbiju, ističući u prvi plan geografski položaj, kvalitetnu radnu snagu i niske tro&scaron;kove poslovanja. Sajam se zavr&scaron;ava sutra.</p>
Potpisivanje Ugovora o gradnji banjskog kompleksa na Paliću

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Đinkić je na konferenciji posvećenoj investiranju u Srbiji, na sajmu investicija i nekretnina „Expo Real" u glavnom gradu Bavarske pozvao strane ulagače da investiraju u Srbiju. Argumentacija za to je povoljan geografski položaj zemlje, ekomija u oporavku, izvoz u blagom rastu, otvorenost i kooperativnost prema investitorima, niski troškovi poslovanja, kvalitetna radna snaga i prijateljsko okruženje za strance.

Ovo je prvi sajam gde grad Subotica nudi spremne lokacije za investiranje, što uz dobre preporuke u vidu imena svetski poznatih korporacija koja ove posluju, kao što su Simens ili Koka Kola, garantuje veliko interesovanje. Preduzeće "Park Palić" na sajmu u Minhenu nudi tri lokacije koje su kompletno infrastrukturno opremljene. Nakon potpisivanja ugovora sa Dunkermotorenom i Norma grupom, interes za investiranje u subotičke "Privredno-tehnološke parkove", pokazala je još jedna renomirana kompanija, čije ime Dinkić nije želeo da oktrije.

Na sajmu investicija i nekretnina „Expo Real" u Minhenu, ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da će država, amandmanima na Zakon o planiranju i izgradnji ubrzati proceduru za konverziju zemljišta u svojinu i da će se ubuduće efikasnije dolaziti do dozvole za gradnju. Oliver Dulić je pozvao ulagače da u Srbiji investiraju u alternativne izvore energije, kao što je biomasa, odnosno o reciklažu, što je veliki industrijski potencijal Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1997
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.