Komentara: 19
Pregleda: 9290

Potvrđena optužnica za ubistvo mladog vaterpoliste

12.08.2024. u 08:58h
Izvor: Dnevnik Online
Potvrđena optužnica za ubistvo mladog vaterpoliste

Viši sud u Subotici potvrdio je optužnicu protiv Ivana Č. (25) i Predraga M. (35) zbog teškog ubistva mladog vaterpoliste Filipa Zeljkovića (21), a pripremno ročište, na kojem će javnost biti isključena, zakazano je za septembar, saznaje „Dnevnik”.

Surovo ubistvo, koje je potreslo Suboticu, a i širu javnost, dogodilo se 15. oktobra prošle godine, a tragediji je prethodila svađa na benzinskoj pumpi na Segedinskom putu, a potom i tuča. Nakon sukoba, napadači su otišli, a nastradali je zajedno s bratom ušao u automobil. Međutim, napadači su ih čekali u zasedi. Začuli su se hici i nesrećni mladić je brutalno ubijen pred očima svog mlađeg brata.

U Višem suda u Subotici preciziraju za „Dnevnik” da je optužnica podignuta 22. aprila ove godine, a rešenje o potvrđivanju optužnice postalo je pravnosnažno od 14. juna 2024. godine.

- Prvom tačkom optužnice, okrivljenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo Ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika, pri čemu se okrivljeni Ivan Č. tereti u vezi sa članom 35 Krivičnog zakonika, dok se okrivljeni Predrag M. tereti za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika. Prema drugoj tački ptužnice, okrivljenima se stavlja na teret krivično delo Falsifikovanje isprave iz člana 355 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika. Isto tako, okrivljenom Predragu M. se stavlja na teret krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 1 Krivičnog zakonika - navode u subotičkom Višem sudu.

Jedan okrivljeni je angažovao branioca, dok je drugom branilac postavljen po službenoj dužnosti. Kako saznaje "Dnevnik", procesni problemi i zastoj u vođenju postupka ne postoje iako je podnet odgovor na optužnicu. Takođe, postupak još uvek nije u fazi kada bi sud mogao da odredi veštačenje.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 1 dan i 23 časova
Komentara: 19
Pregleda: 9290

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.