Komentara: 24
Pregleda: 5005

Povećan broj maloletnika koji čine krivična dela

25.08.2014. u 17:12h
Izvor: RTV Yueco
Povećan je broj maloletnika koja čine krivična dela. Za prvih sedam meseci Centru za socijalni rad u Subotici je prijavljeno 90 maloletnih osoba koja su učinila neko prekršajno ili krivično delo. U ovim slučajevima se radi uvek o deci sa poremećajem u ponašanju, kao i o deci kojoj je pružena neka vrsta psiho-socijalne podrške, kao i njihovim roditeljima u Centru za socijalni rad. U Višem sudu u Subotici trenutno se vodi 57 postupaka protiv maloletnih lica.
Povećan broj maloletnika koji čine krivična dela

Problem u Subotici je što mala grupa maloletnih lica čini veliki broj krivičnih dela. Prošle godine evidentirano je 111 dece sa poremećajem u panašanju, a ove godine za prvih sedam meseci 54-tvoro dece i omladine. Najveći broj njih 18 su maloletni prestupnici, odnosno deca starija od 14 godina, dok je njih 17 učinilo prekršaje. Ostalo su deca sa asocijalnim ponašanjem , kao i deca mlađa od 14.godina koja su počinila krivična dela.

U Višem sudu u Subotici kažu da nisu primetili povećan broj predmeta protiv maloletnih lica u odnosu na prošlu godinu. Najčešća krivična dela su krađe.

Trend povratnika u činjenu krivičnih dela od strane maloletnika ne jenjava, tako da svake godine se beleži sve veći broj recidiva, odnosno maloletnika koja ponavljaju krivična dela.U Centru za socijalni rad ističu da imaju odličnu saradnju sa školama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 5005
Povezane teme

maloletnička delikvencija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.