Komentara: 3
Pregleda: 2959

Povećan broj pregleda u ambulanti Hitne pomoći, najviše se javljaju pacijenti sa hroničnim oboljenjima

21.06.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Tropske temperature nepovoljno utiču na pacijente sa hroničnim oboljenjima, usled čega je povećan broj pregleda u Ambulanti hitne pomoći, gde se najčešće javljaju pacijenti sa hroničnim kardiološkim, neurološkim ili metaboličkim oboljenjima. Za sada nije povećan broj izlazaka ekipa Hitne pomoći na teren.
Povećan broj pregleda u ambulanti Hitne pomoći, najviše se javljaju pacijenti sa hroničnim oboljenjima

Izuzetno vioske temperature ne prijaju ni zdravim osobama, a posebno su teške za pacijente sa hroničnim oboljenjima, koji se teže adaptiraju. 

 - Povećaj je broj pregleda u ambulanti, pacijenti se javljaju zbog oscilacija krvnog pritiska, zbog različitih bolova, ali i zbog povreda. Zbog visokih temperatura dolazi do pada koncentracije, odnosno do različitih padova i povreda, pa se oni zbog toga javljaju u našu ambulantu. Što se tiče izlazaka, za sada nema povećanog broja izlazaka na teren, govorimo o nekom prosečnom broju izlazaka a to je oko 30 za 24h. Za sada nemamo povećan intenzitet infarkata i onoga što je negde obeležilo prethoni period - reanimacija. Zbog visokih temperatura mžemo očekivati kolapse, na mestima gde se okuplja više ljudi, i gde se čeka u redu - kaže Mihaela Budimski Soldat iz Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja.

Povećan broj pregleda u ambulanti Hitne pomoći, najviše se javljaju pacijenti sa hroničnim oboljenjimaBudući da se visoke temperature očekuju i u narednom periodu, važno je da se sugrađani pridržavaju preporuka.

 - Preporuka za sve sugrađane je da ne izlaze i ne izlažu se najvišim temperaturama u periodu od 11 do 17h. To se naročitno odnosi na one sa hroničnim oboljenjima, kao i starije, zatim trudnice, i one sa malom decom - objašnjava ona. 

Povećan broj pregleda u ambulanti Hitne pomoći, najviše se javljaju pacijenti sa hroničnim oboljenjima

Izvor: Subotica.com
Hitna medicinska pomoć - Petefi Šandora Hitna medicinska pomoć - Petefi Šandora Hitna medicinska pomoć - Petefi Šandora Hitna medicinska pomoć - Petefi Šandora Hitna medicinska pomoć - Petefi Šandora Hitna medicinska pomoć - Petefi Šandora Hitna medicinska pomoć - Petefi Šandora Hitna medicinska pomoć - Petefi Šandora
Postavljeno pre 3 nedelje i 3 dana
Komentara: 3
Pregleda: 2959
Povezane teme

mihaela budimski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.