Komentara: 29
Pregleda: 10639

Povećan broj razvoda, društvene mreže među glavnim krivcima

04.02.2015. u 14:49h
Izvor: RTV Yueco
U Osnovnom sudu u Subotici tokom prošle godine povećan je broj razvoda. Zaprimljeno je 650 predmeta koji su se odnosili na sudove iz Subotice i Bačke Topole, a rešeno je 550. U Osnovnom sudu postoji i besplatna pravna pomoć, tako da pripravnici mogu strankama da pomognu prilikom popunjavanja obrazaca za podnošenje zahteva za razvod.
Povećan broj razvoda, društvene mreže među glavnim krivcima

Razlozi što je povećan broj razvoda  po mišljenju mnogih psihoterapeuta, jesu nerealna očekivanja u braku i u vezi.  Neretko se kod parova, naročito mladih, javlja predrasuda da će nas partner u svemu podržati i da će nam, naravno, čitati misli, bez ideje da je za dobru vezu potrebna pre svega komunikacija. 

U Osnovnom sudu u Subotici ističu da je 2013. godine bilo 716 razvoda, stim da su u rad suda ulazile i jedinice iz Sente, Ade, Kanjiže, Bačke Topole i Subotice, a prošle godine 650 razvoda za područje Subotice i Bačke Topole. Svakog petka od 8 do 12 časova pruža se besplatna pravna pomoć strankama.

Pojava društvenih mreža i onlajn druženje  prema najnovijim istraživanjima je jedan od glavnih krivaca za razvode. '''Facebook'', 'Instagram'', kao i druge društvene mreže i sajtovi za upoznavanje, krive su za svaki peti razvod. Prema statistikama, glavni razlozi za razvode su neprimereni razgovori sa nepoznatim ljudima. 

Takođe, u razgovoru sa jednim subotičkim advokatom koji se bavi brakorazvodnim parnicama, saznajemo da je skoro svaki razvod u većoj ili manjoj meri povezan sa korišćenjem društvene mreže "Facebook". Kakvo vi imate mišljenje i kakva su iskustva iz vašeg okruženja vezana za ovu temu?

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 10639
Povezane teme

razvod braka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.