Komentara: 0
Pregleda: 794

Poziv za talentovane srednjoškolce na besplatni kamp “Veštačka inteligencija i robotika”

11.04.2022. u 13:01h
Poziv za talentovane srednjoškolce na besplatni kamp “Veštačka inteligencija i robotika”

Naučno-inženjerski centar “PFE” poziva srednjoškolce iz Subotice koji se interesuju za robotiku i elektroniku da se prijave na besplatan godišnji kamp. Kampovi će se održavati tokom leta u Tršiću, u okviru Naučno-obrazovno kulturnog centra “Vuk Karadžić”. Posebno predznanje nije neophodno, jer su motivacija i radoznalost najvažniji kriterijumi.

Srednjoškolci iz Subotice, ali i iz drugih gradova Srbije, imaće priliku da kroz teorijski i praktični rad u grupama, i uz mentora, nauče kako se pravi robot, kako funkcionišu sistemi veštačke inteligencije (kao što su pretvaranje govora u tekst, Snapchat ili Instagram filteri, chat roboti) ili kako se pravi pametna kuća.

PFE je neprofitna organizacija koja nudi besplatno neformalno obrazovanje talentovanim i motivisanim učenicima srednjih škola kroz praktičan rad i mentorstvo vrhunskih stručnjaka. Tim predavača su zaposleni u IT industriji (Microsoft, Google, Nvidia, Intel, HTEC, Ydrive) i studenti tehničkih fakulteta iz Beograda i Novog Sada (ETF, RAF, FTN) i inostranih (EPFL, Cambridge) sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa srednjoškolcima kroz više od 100 održanih kampova i radionica. Jedan od pokrovitelja ovog kampa je i subotička kompanija Infostud grupa.

Na kraju ove godine polaznici kampa steći će prvo naučno i inženjersko iskustvo, unaprediti prezentacione veštine, ali i naučiti da koriste laboratoriju, pišu naučni izveštaj, a verovatno se zainteresovati i da se prijave za učešće u kampu naredne godine.

Prijave su otvorene do 14. aprila na linku.

Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 794
Povezane teme

veštačka inteligencija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.