Komentara: 47
Pregleda: 20688

Poznata grupa "džeparoša" sklonjena sa subotičkih ulica?

15.05.2024. u 15:21h
Izvor: Subotica.com  / Policijska uprava Subotica
Subotička policija uhapsila je 17-ogodišnjakinju zbog sumnje da je izvršila tri krađe i krađu u pokušaju. Takođe, policija će podneti krivičnu prijavu protiv 15-ogodišnjakinje zbog sumnje da je počinila dve krađe i krađu u pokušaju.
Poznata grupa "džeparoša" sklonjena sa subotičkih ulica?

Kako se navodi u policijskom saopštenju, sumnja se da su one na ulici, koristeći nepažnju jednog sugrađanina, iz njegovog ranca ukrale novčanik, da su iz otključanog automobila uzele torbu sa novčanikom i mobilnim telefonom, kao i da su od jedne sugrađanke pokušale da ukradu novčanik, ali ih je ona u tome sprečila.

Sedamnaestogodišnjakinja se sumnjiči da je takođe na ulici od jedne sugrađanke ukrala novčanik, kao i da je pretila policijskom službeniku, pa se tereti i za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

(K)ako (da ne) postanete žrtva džeparoša?

Nakon saslušanja, sudija za maloletnike Višeg suda u Subotici, 17-ogodišnjakinji je odredio pritvor, dok će protiv 15-ogodišnjakinje biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Podsetimo, građani su duže vreme ukazivali na ovu grupu, koja je od ranije bila poznata policiji i sudstvu zbog ranijih krivičnih dela, te su Subotičani tražili rešenje i pomoć svih nadležnih institucija i ustanova kako bi se stalo na kraj ovom bezobzirnom i drskom ponašanju.

Nedavni pokušaj džeparenja u Subotici
(Izvor: Viber grupa "Uživo sa subotičkih ulica")
 

Pre nepune dve nedelje objavili smo članak edukativnog tipa "(K)ako (da ne) postanete žrtva džeparoša?" koji je imao veliki broj čitanja i reakcija, u skladu sa više nego aktuelnom temom.

Izvor: Subotica.com / Policijska uprava Subotica
Postavljeno pre 2 meseca i 18 časova
Komentara: 47
Pregleda: 20688

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.