Komentara: 8
Pregleda: 3868

Požnjeo svoje žito sa tuđe zemlje

14.07.2011. u 01:41h
Izvor: Pravda (dnevnik)
Požnjeo svoje žito sa tuđe zemlje

Zbog po­de­le imo­vi­ne me­đu na­sled­ni­ci­ma, U Su­bo­ti­ci se do­go­dio ne­sva­ki­da­šnji in­ci­dent u ko­jem je Pe­tar Ba­bič­ko­vić po­ko­sio pše­ni­cu sa par­ce­le na lo­ka­ci­ji Tuk Ugar­ni­ce, ko­ju je u apri­lu ove go­di­ne iz­gu­bio u sud­skom spo­ru sa na­sled­ni­com par­ce­le Ru­žom Fa­bi­jan, ko­ja je pro­tiv nje­ga sa su­pru­gom Pa­vlom Me­de­ni­com pod­ne­la kri­vič­ne pri­ja­ve za kra­đu i pljač­ku po­se­da.

Mo­žda Ba­bič­ko­vić ne bi ni po­se­jao pše­ni­cu, da je znao da će iz­gu­bi­ti spor, ali po­što je spor­nu par­ce­lu ko­ri­stio već go­di­na­ma, a sud to ni­je ospo­rio, od­lu­čio je da i po­žnje ono što je se­jao. Ve­ro­vat­no je oče­ki­vao da ni ove go­di­ne ne­će bi­ti pro­ble­ma oko ski­da­nja ro­da sa nji­ve, ne mi­sle­ći da će nji­va pod spo­rom u vre­me že­tve pri­pa­da­ti dru­gom vla­sni­ku. Pše­ni­ca je sta­ja­la na spor­noj par­ce­li sve do no­ći Du­ži­jan­ce, jer je iz­gle­da Ba­bič­ko­vić pre­mi­šljao da li da trak­to­rom i ko­si­li­com ski­ne rod i sa tog par­če­ta ze­mlje, ko­ji je sam zasejao.

Kre­nuo je u ko­še­nje to­kom no­ći, ali je Pa­vle stra­ža­rio po­red nji­ve i kad je vi­deo trak­tor, od­mah je po­zvao po­li­ci­ju, da spre­či „pljač­ku pše­ni­ce“.– De­žu­ra­li smo či­ta­vu ne­de­lju na na­šoj nji­vi i do­ži­vlja­va­li da „tre­ni­ra­ju stro­go­ću“ na na­ma, ko­li­ma, dži­pom, mo­to­rom i trak­to­rom, be­sno su na­sr­ta­li na naš auto­mo­bil, ko­ji je bio par­ki­ran po­red nji­ve. Ka­da smo 8. ju­la oko 20 sa­ti oti­šli na ve­če­ru, a po­sle po­la sa­ta ob­i­šli smo je po­no­vo, vi­de­li smo da me­ha­ni­za­ci­ja ra­di na njoj. Po­li­ci­ja je iza­šla na naš po­ziv, od­mah i za­te­kla trak­tor sa pri­ko­li­com ko­ji je bu­kval­no be­žao. Trak­to­ri­sta je od­bio da ka­že da se vra­ća sa pre­da­je ro­da, po­li­ci­ja se aro­gant­no po­na­ša­la pre­ma na­ma, a ka­da smo im po­ka­za­li do­ku­men­ta o vla­sni­štvu, re­kli su nam da su im „ve­za­ne ru­ke“ i da ih tu­ži­mo su­du – ka­že Pa­vle.

Kako "Pravda" piše, Pa­vle je sli­kao kom­bajn ko­jim se kra­de. Nje­ga i že­nu po­li­ci­ja je uda­lji­la, ali ni­su od­u­sta­li da „bra­ne svo­ju imo­vi­nu“.

Epi­log noć­nog ko­še­nja pše­ni­ce, re­ši­će se na su­du, jer Pa­vle ka­že da će pod­ne­ti tu­žbu pro­tiv Ba­bič­ko­vi­ća, zbog ukra­de­ne pše­ni­ce.– Vi­še od 20 to­na ro­da je od­ne­to sa na­še ze­mlje, upa­dom na po­sed, a šte­ta je oko 500.000 di­na­ra a tra­ži­će­mo i od­šte­tu za vi­še­go­di­šnje ko­ri­šće­nje ze­mlje, na osno­vu fal­si­fi­ko­va­nog ugo­vo­ra – ka­že Me­de­ni­ca.

Kri­vič­na i pro­tiv advo­ka­ta

Ru­ža Fa­bi­jan ni da­nas ne zna či­ji je advo­kat Ga­bri­je­la Ti­kvic­ki.

„Jav­nom tu­ži­o­cu smo pod­ne­li kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv advo­ka­ta Ga­bri­je­le Ti­kvic­ki, zbog sum­nje da je fal­si­fi­ko­va­la pot­pis na ku­po­pro­daj­ni ugo­vor, i ta­ko ras­po­la­ga­la tu­đom imo­vi­nom, na­sle­đem Ru­ži­ce Fa­bi­jan i neo­vla­šće­no deo pro­da­la, što je pred­met spo­re­nja oko par­ce­le“, ka­že Me­de­ni­ca.

N. Har­minc

Izvor: Pravda (dnevnik)
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 3868
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.