Komentara: 41
Pregleda: 3847

Pravo glasa ima 126.625 Subotičana, izborna tišina počinje u ponoć

31.03.2022. u 14:28h
Izvor: Subotica.com
Pravo glasa ima 126.625 Subotičana, izborna tišina počinje u ponoć

U nedelju, 3. aprila, u Srbiji se održavaju izbori na tri nivoa vlasti. Na teritoriji Grada Subotice (sa prigradskim zajednicama) ima 126.625 građana sa pravom glasa. Na krajnjem severu Srbije glasaće se na dva nivo, za parlament R. Srbije i predsednika.

- Izborna mesta se, kao i do sada, otvaraju u nedelju u 7 časova, a građani će moći da se izjasne do 20 časova. U Subotici imao 102 biračka mesta, birački odbori će biti sa većim brojem članova, sastavljeni kako iz redova pozicije i opozicije, svih onih čija je izborna lista proglašena važećom i učestvuje na izborima - objašnjava Nenad Kozomora, predsednik Gradske izborne komisije u Subotici. - Pred biračima će biti dva listića, za predsednika i za parlamentarnu listu (poslanike). Predviđeno je da glasač označi oba listića, međutim može i za samo jedan od njih ali o tome glasač mora da obavesti birački odbor pre početka glasanja.

Pravo glasa ima 126.625 Subotičana, izborna tišina počinje u ponoćGlasati može svaki punoletni građanin upisan u Birački spisak, bez obzira da li je dobio poziv za glasanje na adresu prebivališta, ali može da glasa samo na biračkom mestu po adresi prebivališta.

Izborna tišina počinje večeras u ponoć i traje do zatvaranja birališta (nedelja u 20h). U periodu izborne tišine zabranjena je politička propaganda u medijima u nacionalnom registru, što isključuje društvene mreže.

Portal Subotica.com pratiće izborni dan sa presecima izlaznosti, a tokom izborne noći obaveštavaće građane o preliminarnim rezultatima iz izbornih štabova u lokalu i one najzvaničnije iz Gradske izborne komisije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 3847
Povezane teme

nenad kozomora

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.