Komentara: 0
Pregleda: 605

Predavanje "Muzej grada Pregrade - kultura, nasleđe i projekti"

09.07.2024. u 10:07h
Izvor: Subotica.com
U Gradskom muzeju će u sredu, 10. jula, od 18 časova biti održano predavanje dr sc. Davora Špoljara "Muzej grada Pregrade - kultura, nasleđe i projekti".
Predavanje "Muzej grada Pregrade - kultura, nasleđe i projekti"

Na predavanju će biti reči o Muzeju grada Pregrade i zbirkama koje se nalaze u njihovoj stalnoj postavci, Numizmatičkoj zbirci, Rudarsko-geološkoj zbirci i Zbirci Apoteke “Thierry”. Takođe,  iće predstavljeni i drugi predmeti i znamenitosti kulturne baštine iz tog dela Hrvatske i aktivnosti koje muzej obavlja tokom cele godine.

 - U zaključku predavanja će biti predstavljeni dosadašnji međunarodni projekti muzeja finansirani sredstvima iz programa “Erazmus+”. Muzej grada Pregrade osnovan je 2005. godine kao opšti gradski muzej, a u poslednjih pet godina realizovao je nekoliko zapaženih Erasmus projekata i postao prvi muzej u Hrvatskoj koji je dobio Erasmus akreditaciju u oblasti obrazovanja odraslih. Dr. sc. Davor Špoljar radi kao vršilac dužnosti direktora Muzeja grada Pregrade, gradske muzejske ustanove u severozapadnoj Hrvatskoj, u Krapinsko-zagorskoj županiji, u blizini granice sa Slovenijom. On je i direktor Narodnog otvorenog univerziteta Pregrada, zbog planiranog procesa spajanja ustanova - ističu organizatori.

Predavanje "Muzej grada Pregrade - kultura, nasleđe i projekti"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 dana i 16 časova
Komentara: 0
Pregleda: 605
Povezane teme

Gradski muzej Subotica

predavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.