Komentara: 21
Pregleda: 1721

Predavanje o Jasenovcu izraelskog istoričara Gideona Grajfa

24.10.2024. u 13:39h
Izvor: Subotica.com
Predavanje o Jasenovcu izraelskog istoričara Gideona Grajfa

U Gradskoj kući će sutra (petak) od 18 časova biti održano predavanje "Jasenovac - njegov istorijski i moralni značaj" koje će održati izraelski istoričar Gideon Grajf.

Tema predavanja biće ,,Jasenovac- njegov istorijski i moralni značaj“. 

Izralski istoričar Gideon Grajf bavi se istraživanjem Holokausta u našoj državi. Autor je velikog broja naučnih radova na tu temu, među kojima je i kapitalno delo "Jasenovac, Aušvic Balkana".

Predavanje o Jasenovcu izraelskog istoričara Gideona Grajfa

B.P./ATAImages

Predavao je na univerzitetima u Australiji, Estoniji, Izraelu, Litvaniji, Nemačkoj, Novom Zelandu, Poljskoj i SAD. Godine 1986, intervjuisao je 31 logoraša iz Aušvica i na osnovu njihovih svedočenja napisao knjigu Plakali smo bez suza koja je prevedena na dvanaest svetskih jezika. Autor je više od 500 naučnih radova na temu holokausta.[2]

Od 2015. godine, težište Grajfovog rada je i logor smrti Jasenovac. Jasenovac je proglasio balkanskim Aušvicom. Grajf tvrdi da je u Jasenovcu stradalo oko 700.000 Srba, Jevreja, Roma i drugih naroda kao i da je bio daleko brutalniji od Aušvica. Napisao je monografiju pod nazivom Jasenovac — Aušvic Balkana u kojoj je opisao 57 metoda ubijanja i mučenja ljudi.

Predavanje počinje u 18 časova a ulaz je besplatan. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 dana i 3 časova
Komentara: 21
Pregleda: 1721
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.