Komentara: 0
Pregleda: 2617

Predavanje za maturante u okviru akcije „Matura“

15.05.2017. u 16:38h
Izvor: TV Subotica
Maturanti Gimnazije „Svetozar Marković“ imali su danas priliku da poslušaju predavanje na temu prevencije nasilja, zloupotrebe droga i alkohola, kao i bezbednog učešća u saobraćaju. Predavanje su održali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.
Predavanje za maturante u okviru akcije „Matura“

Maturanti Kosta i Andrej nedavno su položili vozački ispit. Obojica kažu da vode računa kako se ponašaju u saobraćaju, kao i da ne voze kada izlaze u grad. 

- Položio sam u martu, što je veoma kratak period za vožnju, ali trudim se da poštujem sva pravila, pogotovo sada, pošto nemamo prava na kaznene poene. Takođe, u grad ne idem autom, već autobusom, taksijem ili me neko od roditelja vozi u grad - objašnjava Kosta.

- Vozim u skladu sa zakonom. Kada popijem ili dođem u grad autom, ostavim auto. Ali uglavnom, ne izlazim kolima - dodaje Andrej.

Akcija pod nazivom „Matura“ sprovodi se upravo sada, jer je primećeno da se najviše nesrećnih slučajeva beleži u periodu kada učenici četvrtih razreda završavaju školovanje, objasnila je Nataša Aleksić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

- Mislim da će učenici slušati najviše predavače sa konkretnim primerima, sa nažalost, lošim ishodima. Deca kada čuju takve stvari, vide prezentacije, bez reči poslušaju čitavo predavanje, koje traje dva školska časa - istakla je Nataša Aleksić.

U okviru akcije „Matura“, koju realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, prevencije nasilja, kao i zloupotrebe alkohola i droga, imaće priliku da čuju učenici trećih i četvrtih razreda svih srednjih škola u Subotici.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2617
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

bezbednost u saobraćaju

maturanti

prevencija nasilja, zloupotrebe droga i alkohola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.