Komentara: 7
Pregleda: 6151
Foto

Predsednik Rotary Internationala u poseti Subotici

04.07.2017. u 16:50h > 19:36
Izvor: Subotica.com
Predsednik organizacije „Rotary internacional“, Ian Rizli sastao se danas na Paliću sa predstavnicima Rotari kluba Palić i Rotari kluba Subotica kako bi se upoznao sa njihovim aktivnostima. Pod sloganom „Rotari menja živote na bolje“ cilj svakog rotarijanca za ovu godinu je da zasadi po jedno drvo, te na taj način utiče na širenje ekološke svesti.
Predsednik Rotary Internationala u poseti Subotici

Prvi čovek ove svetske organizacije bio je oduševljen aktivnostima klubova, posebno kada je u pitanju briga o životnoj sredini, što je zaključio na primeru Rotari aleje, koja se nalazi nedaleko od restorana „Mala gostiona“. 

- U godini kada sam ja predsednik želimo da podstaknemo razmišljanje i brigu o zaštiti životne sredine. Drago mi je da danas ovde na Paliću možemo da vidimo da postoji briga o zaštiti životne sredine, da postoji ova Rotari aleja i drago mi je da ćemo sigurno u Srbiji zasaditi još mnogo drveća - kaže Ian Rizli, predsednik organizacije „Rotari internacional“.

U distriktu 2483, koji čine Srbija i Crna Gora trenutno ima 65 klubova, u okviru kojih pod idejom pružanja pomoći drugima deluje preko 1200 rotarijanaca. Akcije koje sprovode članovi rotari klubova usmerene su ka pomoći medicini i prosveti kroz dodeljivanje neophodne opreme.

Predsednik Rotary Internationala u poseti Subotici

- Bavimo se raznim segmentima života, bilo je dosta akcija za medicinske ustanove, kao i škole. Neki od stvari kojima se najviše ponosimo su veliki grantovi gde su medicinske ustanove opremljene skupom opremom ili akcije gde smo posle poplava pomagali škole - kaže Branislav Ranđelović, guverner Rotari distrikta Srbija i Crna Gora.

Rotari klub Subotica osnovan je 1920. godine, ali je prestao sa radom 1941. godine sve do 1997. godine, kada je obnovljen. Prema rečima njegovog predsednika, Šandora Kelera, po broju članova sada je drugi po veličini u distriktu Srbija i Crna Gora i ostvaruje zapažene rezultate na polju unapređenja uslova života.

Predsednik Rotary Internationala u poseti Subotici

U svim akcijama ove svetske organizacije, učestvuje i Rotari klub Palić, osnovan 2004. godine, koji trenutno broji 15 članova.

- Tokom ove godine ćemo odraditi naše dve akcije, kao što je stipendiranje četiri studenta i podela novogodišnji paketa za 20 siromašnih porodica na Paliću. Sredstva su obezbeđena na nedavnoj humanitarnoj akciji u sklopu Urbanovih dana na Paliću, kada smo pripremali roštilj za posetioce manifestacije - kaže Toni Bedalov, predsednik Rotari kluba Palić.

Izvor: Subotica.com
Poseta predsednika svetske organizacije Rotary Internationala Poseta predsednika svetske organizacije Rotary Internationala Poseta predsednika svetske organizacije Rotary Internationala Poseta predsednika svetske organizacije Rotary Internationala Poseta predsednika svetske organizacije Rotary Internationala Poseta predsednika svetske organizacije Rotary Internationala Poseta predsednika svetske organizacije Rotary Internationala Poseta predsednika svetske organizacije Rotary Internationala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 7
Pregleda: 6151
Povezane teme

rotary klub palić

Toni Bedalov

rotary klub

rotaract

rotaract klub

rotari klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.