Komentara: 11
Pregleda: 3765

Predsednik Srbije Vučić obilazi radove na modernizaciji brze pruge i rekonstrukciji Železničke stanice u Subotici

02.10.2024. u 16:25h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra popodne Suboticu i obići završne radove na modernizaciji železničke infrastrukture i radove na rekonstrukciji zgrade Železničke stanice preko puta Parka Ferenca Rajhla
Predsednik Srbije Vučić obilazi radove na modernizaciji brze pruge i rekonstrukciji Železničke stanice u Subotici

Obilazak će početi u 14,45 časova iz zgrade stanice, a predsednik će sa saradnicima doći iz Novog Sada, odnosno Beograda, novim brzim vozom koji bi uskoro trebao da se stavi u saobraćaj i na ovoj deonici od Novog Sada do Subotice pri brzinama i do 200 kilometara na čas.

Testiranje šina i infrastrukture koja će omogućiti saobraćanje vozova višestruko većim brzinama od dosadašnjih počelo je 24. septembra.

- Testiranje će trajati do 10. oktobra. Nadamo se da ćemo do kraja novembra, odnosno krajem godine, otvoriti ovu deonicu za saobraćaj - rekla je za RTS direktorka "Infrastruktura železnica Srbije" Jelena Tanasković koja je iznela očekivanje da će se deonica Novi Sad - Subotica otvoriti do kraja novembra.

Predsednik Srbije Vučić obilazi radove na modernizaciji brze pruge i rekonstrukciji Železničke stanice u SuboticiOd Beograda do Novog Sada voz ide 36 minuta, a do Subotice još 41 minut, što je ukupno 76 minuta umesto dosadašnjih četiri časa i 37 minuta (277 minuta). Izgradnjom infrastrukture u susednoj Mađarskoj značajno će se približiti dve metropole. Putovanje od Beograda do Budimpešte trajaće nešto ispod 3 časa, a radovi na toj strani trebalo bi da budu završeni tokom 2025. godine..

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 časova i 51 minut
Komentara: 11
Pregleda: 3765
Povezane teme

Aleksandar Vučić

brza pruga

soko

brzi voz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.