Komentara: 0
Pregleda: 1354

Predstava "Kus petlić" pozdravljena ovacijama na Festivalu "Kustendorf", pohvale i od Kusturice

12.12.2022. u 13:58h
Izvor: Subotica.com
Višestruko nagrađivana predstava subotičkog Narodnog pozorišta "Kus Petlić" izvedena je na Mećavniku u okviru Jesenjeg pozorišnog festivala "Kustendorf".
Predstava "Kus petlić" pozdravljena ovacijama na Festivalu "Kustendorf", pohvale i od Kusturice

Nakon predstave publika je glumce nagradila gromoglasnim aplauzom, a pohvale za ekipu predstave "Kus petlić" uputio je i osnivač i domaćin festivala, naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

- To je zanimljivo kako u našoj pozorišnoj tradiciji i uopšte pisanoj tradiciji, postoje drame koje na najbolji mogući način izražavaju traume, duhovitost i sve ono što je neophodno da se savlada istorija. Ovaj komad to, kao ustalom i većina drama Ace Popovića, dokazuje. Međutim, ovo je čitanje koje na najsavremeniji način ulazi duboko u suštinu naše porodične drame - kazao je Kusturica.

Predstava "Kus petlić" pozdravljena ovacijama na Festivalu "Kustendorf", pohvale i od Kusturice

Predstava "Kus petlić" pozdravljena ovacijama na Festivalu "Kustendorf", pohvale i od KusturiceNakon uspešnog gostovanja u Drvengradu, direktor Narodnog pozorišta u Subotici, Miloš Nikolić još jednom se osvrnuo na značajna ostvarenja i nagrade koje su obeležile rad ove ustanove kulture u godini na izmaku. 

Ovo je za nas bila zaista uspešna godina. Zahvaljujući kvalitetnim predstavama, pozivani smo na brojne festivale, sa kojih smo se vraćali kao pobednici. U petak smo imali izuzetnu premijeru, a već u subotu smo igrali na Mećavniku. Stajaće ovacije za naš ansambl, dve večeri zaredom... Šta biste kao direktor pozorišta još mogli da poželite? - rekao je Nikolić.

Predstava "Kus petlić" pozdravljena ovacijama na Festivalu "Kustendorf", pohvale i od KusturiceIz Narodnog pozorišta podsećaju da godinu završavaju izvođenjem predstava "Najnormalniji čovek na svetu" i "Bravo za klovna", kao i premijerom Šekspirovog "Otela" u izvedbi članova Drame na mađarskom jeziku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1354
Povezane teme

Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.