Komentara: 1
Pregleda: 2858

Predstava Narodnog pozorišta "Bravo za klovna" izvedena u Zagrebu

12.06.2023. u 14:06h
Izvor: Subotica.com
U okviru 47. festivala "Dani satire Fatila Hadžića" predstava Narodnog pozorišta "Bravo za klovna" izvedena je na sceni zagrebačkog pozorišta.
Predstava Narodnog pozorišta "Bravo za klovna"  izvedena u Zagrebu

Autorska predstava Minje Peković, prema izboru selektorke Željke Udovičić Pleština, našla se među 11 najboljih satiričnih i komediografskih predstava iz regiona. Zagrebačka publika već je dobro upoznata sa glumcima i komadima subotičkog pozorišta, koja im je i ovog puta priredila toplu dobrodošlicu a nastup nagradila aplauzom i pohvalama. 

- Pre tačno 10 godina ja sam prvi put došla u Zagreb na "Dane satire" sa predstavom "Čudo u Poskokovoj". I svaki sledeći put lepi utisci bi se samo množili. Topla dobrodošlica publike, divna druženja sa kolegama (sa nekima sam stigla i da sarađujem), podrška, nagrade. Simbolično, "Dani satire" su prvi festival na koji stiže "Klovn". Osećaj tokom igranja je bio kao da sam okupila prijatelje koje dugo nisam videla da bih podelila s njima nešto što mi je intimno važno. Kao da smo i disali u istom ritmu. Ljudi koji su prošli kroz takvo iskustvo, bilo lično, bilo uz nekog bliskog su imali slobodu i potrebu da mi to i kažu posle predstave. Svi ti zagrljaji su znak da je Narodno pozorište iz Subotice prepoznalo trenutak da se bavi takvom temom, a meni pokloni poverenje da o njoj progovorim – rekla je nakon predstave autorka komada i glumica subotičkog pozorišta.

Predstava Narodnog pozorišta "Bravo za klovna"  izvedena u ZagrebuDirektor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić  smatrao je da je pravi trenutak da se i na sceni govori o temi koja je goruća u savremenom društvu i da "Klovna" treba da vidi što više gledalaca, jer se izuzetno hrabro a opet sa puno optimizma, obraća svima onima koje ova tema dotiče.

 - Drago mi je da nastojanje da publika vidi ovaj, zaista značajan autorski projekat naše kuće, podržava i stručna javnost. Posle gostovanja na scenama pozorišta u Novom Sadu, Beogradu, odličnih kritika i stajaćih ovacija, "Dani satire", prepoznali su potrebu da se ovakav, po svemu izuzetan, komad odigra i pred publikom i žirijem u Zagrebu. Smisao festivala je da promovišu raznolikost i inovaciju u pozorišnom stvaralaštvu, a Minjin autorski projekat ovom zahtevu savršeno odgovara. Festivali su mesto gde se prevazilaze ustaljenje norme, otvara se prostor za
nove pristupe i ideje, a mi smo ovom predstavom to i potvrdili
 – naglasio je Nikolić.

Predstava Narodnog pozorišta "Bravo za klovna"  izvedena u ZagrebuPosle zagrebačke, predstavu "Bravo za klovna", moći će da pogleda i subotička publika 13. juna,
a 28. juna Klovn će učestvovati na Beogradskom letnjem festivalu BELEF-u.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2858
Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

minja peković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.