Komentara: 0
Pregleda: 3832

Predstava "Ne očajavajte nikad" oduševila publiku, pohvale stižu i od upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu

01.03.2022. u 13:56h
Izvor: Subotica.com
Predstava "Ne očajavajte nikad", koja je premijerno odigrana u subotu, oduševila je publiku koja je glumce nagradila gromoglasnim aplauzom. Pohvale na račun glumaca i rediteljke stižu i od upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Svetislava Goncića, koji je pratio premijerno izvođenje ovog Nušićevog komada.
Predstava "Ne očajavajte nikad" oduševila publiku, pohvale stižu i od upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu

Tekst koji je pisan po motivima istoimene Nušićeve drame, adaptirala je i prilagodila rediteljka Olja Đorđević. Ako je suditi po reakcijama publike, ova predstava još dugo će biti na repertoaru Narodnog pozorišta.

- Reakcije nakon premijere su odlične, publika je istakla da je opravdano to što se ovaj naslov našao na našem repertoaru. U ovom vremenu, kada smo sa raznim lošim vestima bombardovani sa malih ekrana, zaista je poruka "ne očajavajte nikad" neophodna. Mislim da su Subotičani to prepoznali i nadam se da će ova predstava dugo živeti - istakla je rediteljka Olja Đorđević

Predstava "Ne očajavajte nikad" oduševila publiku, pohvale stižu i od upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu

Pohvale na račun rediteljke i glumaca stižu i od Svetislava Goncića, proslavljenog glumca i upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu, koji je pratio premijeru.

- Mislim da imate sjajan dramski ansambl u kom se vidi potencijal mladih kolega, kao i ljudi koji godinama tamo rade. Iskreno smatram da je iza Narodnog pozorišta u Subotici jako dobra premijera i da je problem teksta prevaziđen kvalitetnim rediteljskim postupkom, čime su i kapaciteti glumaca maksimalno došli do izražaja. Što se mene tiče, otišao sam srećan što sam pogledao jednu kvalitetnu predstavu u vašem pozorištu - rekao je za portal Subotica.com Svetislav Goncić.

Predstava "Ne očajavajte nikad" oduševila publiku, pohvale stižu i od upravnika Narodnog pozorišta u BeograduGlavna uloga poverena je glumcu Ljubiši Ristoviću, a u predstavi igraju i Ksenija Mitrović, Milan Vejnović, Dimitrije Dinić, Zoran Bučevac, Vladimir Grbić, Jelena Mihajlović, Kristina Jakovljević i Geza Kučera.

Predstava "Ne očajavajte nikad" oduševila publiku, pohvale stižu i od upravnika Narodnog pozorišta u BeograduOva predstavu publika će imati priliku da pogleda večeras, a na repertoaru je i 11., 26. i 29. marta, kaže direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić i najavljuje bogat kulturni program tokom proleća.

Predstava "Ne očajavajte nikad" oduševila publiku, pohvale stižu i od upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu- Nakon premijere predstave "Ne očajavajte nikad", koja je naišla na fantastične reakcije publike, Subotičane ovog meseca očekuje još jedna premijera. Glumci drame na mađarskom jeziku 20. marta premijerno će odigrati predstavu "Južna Mesopotamija", gde režiju potpisuje Adam Fekete. Dan kasnije, beogradski glumac Dragan Marinković Maca odigraće predstavu "Kakva ti je žena, takav ti je život", a karte za ovo izvođenje su već rasprodate. Rasprodate su i karte za sada već kultnu predstavu "Kus petlić" koja je na repertoaru 23. marta. Imamo ugovore o saradnji sa eminentnim ustanovama kulture, tako da nas očekuju brojna gostovanja, a i naši glumci će imati priliku da se predstave publici širom zemlje. Čast mi je da najavim da će Subotičani posle četiri decenije imati priliku da pogledaju operu u svom pozorištu. Naime, početkom aprila gostovaće opera Srpskog narodnog pozorišta kod nas, čemu se jako radujem .  

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3832
Povezane teme

Narodno pozorište

predstava u pozorištu

miloš nikolić

premijera predstave

olja đorđević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.