Komentara: 1
Pregleda: 1419

Predstavljanje knjige "Zrno rata" u četvrtak u SKC "Sveti Sava"

26.05.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Predstavljanje knjige "Zrno rata" Dragana Vujičića održaće se u četvrtak, 27. maja, u SKC "Sveti Sava", s početkom 19 časova. Uz autora, gosti večeri biće pukovnik Milutin Filipović, nekadašnji komandant garnizona Priština, Goran Marjanović, inženjer istraživač Tesline fizike i Dejan Mastilović, glavni urednik izdavačke kuće "Filip Višnjić".
Predstavljanje knjige "Zrno rata" u četvrtak u SKC "Sveti Sava"

Novinar "Večernjih novosti", Dragan Vujičić, kao ratni reporter sa ratišta na prostoru bivše SFRJ, a potom i sa Kosova i Metohije, objavio je krajem prošle godine knjigu pod naslovom "Zrno rata". U 50 naizgled različitih priča, sve povezuju ratni kadrovi s Kosova, ispričani na drugačiji način. Reč je o životnim pričama ljudi koji su pre 20 godina branili zemlju od NATO agresije, a kako kaže Vujičić, to nije priča o ratu i pucanju, već o najtežim i najstrašnijim događajima koji su ostali prećutani ili nezabeleženi.

Značajnu ulogu u nastanku knjige imao je i pukovnik u penziji Milutin Filipović Fića, kojeg Vujičić priznaje za koautora. Filipović je poznat kao kompjuter Prištinskog korpusa i autor mu je posebno zahvalan za uspostavljanje mnogih kontakata, jer je Filipović u toku NATO agresije obavljao dužnost pomoćnika komandanta Prištinskog korpusa za personalne poslove, komandanta garnizona Priština i rukovodioca grupe Prištinskog korpusa komande.

- Kada čovek upozna Fiću, jasno mu je zašto NATO nije imao šanse protiv naše vojske na Kosovu i Metohiji - napisao je Vujičić je na samom početku knjige.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1419
Povezane teme

promocija knjige

skc sveti sava

zadužbina dušana radića

predstavljanje knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.