Komentara: 10
Pregleda: 1517

Predstavljen udžbenik "Učimo hrvatski"

24.02.2023. u 11:51h
Izvor: Hrvatska riječ
U Gradskoj biblioteci sinoć je predstavljen udžbenik za predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture za prvi i drugi razred osnovne škole pod nazivom "Učimo hrvatski".
Predstavljen udžbenik "Učimo hrvatski"
Foto: NIU "Hrvatska riječ"

Udžbenik je rađen tri godine i prati nastavni plan i program Republike Srbije. Donosi različite sadržaje (tekstove, ilustracije, pesmaricu, kuvaricu, fotografije, notne zapise, zadatke, ukrštene reči...) putem kojih učenici mogu bolje da upoznaju standardni jezik i govor, odnosno kulturu i tradiciju svoje nacionalne zajednice, tj. Hrvata u Srbiji.

Udžbenik je interaktivan jer sadži i QR kodove koji vode učenike do dodatnih sadržaja na Internetu u vezi teme koju obrađuju. U knjizi su zastupljeni sadržaji u vezi sa kulturnim nasleđem bunjevačkih, šokačkih i sremskih Hrvata.

Predstavljen udžbenik "Učimo hrvatski"Autorke udžbenika su Ljiljana Dulić i Marina Piuković. Ilustracije u udžbeniku izradila je Adrijana Vukmanov Šimokov, a tehnički prielom uradio je Zoran Vukmanov Šimokov.

Osim autorki, na prezentaciji govorili su i koordinatorka izrade udžbenika Margareta Uršal, recenzent udžbenika Iris Miljački Stantić, predsednica HNV-a i recenzent udžbenika Jasna Vojnić, kao i profesor hrvatskog jezika i književnosti Bruno Dronjić koji je govorio o iskustvu primene udžbenika u nastavi.

Predstavljen udžbenik "Učimo hrvatski"U programu prezentacije učestvovali su učenici iz OŠ "Vladimir Nazor" iz Đurđina, kao i ansambl "Hajo" čija pesma je zastupljena u udžbeniku.

Izradu udžbenika finansirala je izdavačka kuća "Zavod za udžbenike", a timom za izradu udžbenika koordiniralo je Hrvatsko nacionalno veće, koje je i bilo organizator ove prezentacije.

Izvor: Hrvatska riječ
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 1517
Povezane teme

udžbenici

hrvatski nacionalni savet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.