Komentara: 1
Pregleda: 3810
Foto

Predstavljene "Zmajeve mlade nade"

03.03.2020. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
U cilju promocije talentovanih i vrednih učenika, OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" sinoć je organizovala program pod nazivom "Zmajeve mlade nade" u okviru kojeg je predstavila šest đaka koji se ustiču u oblasti nauke, sporta i umetnosti.
Predstavljene "Zmajeve mlade nade"

U prisustvu drugara i nastavnika iz škole, te roditelja, baka i deka, talentovani učenici govorili su o sebi, svojim interesovanjima za nauku, sport ili umetnost, ali i davali savete vršnjacima zbog čega bi trebalo da krenu putem koji su oni odabrali.

- Da bi im bilo bolje kasnije, jer neće moći da se naviknu na ono što ih čeka, a ovako će biti malo spremniji i jači da se izbore za svoju budućnost - kazao je Jovan Tomić, učenik sedmog razreda, koji postiže uspehe na takmičenjima iz matematike, fizike i klavira. - Drago mi je što sam imao priliku da se predstavim, jer su mogli da me upoznaju, da saznaju ko sam ustvari ja, da vide moju pravu ličnost i da čuju za moje uspehe.

Predstavljene "Zmajeve mlade nade"

Uz njega, predstavila se i Višnja Vilov, učenica petog razreda, koja je u protekle dve godine učestvovala na brojnim takmičenjima iz recitovanja, stigavši do republičke smotre recitatora. Iako nije uspela da osvoji nagradu, Višnja kaže da ima još vremena i da je najvažnije to što je učestvovala.

- Najviše volim da recitujem pesme Mike Antića, zato što me njegove pesme podsećaju na miris ravnice. Volim poeziju i nekako ta ljubav prema poeziji je u mojoj porodici neka vrsta tradicije i drago mi je da se baš u tome ističem - rekla je Višnja.

Predstavljene "Zmajeve mlade nade"

Maturantiknja Maja Ostojić, osmogodišnje školovanje završiće kao odbojkašica reprezentacije Srbije, uz prethodno osvojene diplome sa raznih pionirskih, kadetskih, juniorskih takmičenja i odbojkaških kampova.

- Veoma sam srećna što sam za ovako kratko vreme uspela da uđem u reprezentaciju Srbije i poručila bih svima da nikada ne odustaju od svog cilja - poručila je Maja.

Predstavljene "Zmajeve mlade nade"

Dan posvećen talentovanim učenicima pod nazivom "Zmajeve mlade nade" imao je za cilj da javnosti predstavi ove vredne učenike, a prema rečima direktorke Klaudije Gubić Šelken, želja škole je da ovaj program postane tradicija.

- Uvek se dobri učenici prikazuju, objavljuju se priče o njima, ali nikada nije organizovan dan koji je posvećen samo njima, pa smo odlučili da takve učenike nagradimo jednom ovakvom manifestacijom. Zato smo oformirili tim za talente koji je mesec dana pažljivo planirao i pripremao ovu manifestaciju, u pitanju je nastavno osoblje naše škole i ovom prilikom želim da ih pohvalim za izuzetan trud - rekla je direktorka.

U okviru večeri, predstavljeni su još i učenici Maksim Purlija, Lili Kuti i Tifani Kujundžić.

Izvor: Subotica.com
"Zmajeve mlade nade" "Zmajeve mlade nade" "Zmajeve mlade nade" "Zmajeve mlade nade" "Zmajeve mlade nade" "Zmajeve mlade nade" "Zmajeve mlade nade" "Zmajeve mlade nade"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3810

Povezane vesti

Povezane teme

osnovna škola jovan jovanović zmaj

klaudija šelken

talentovana deca

zmajeve mlade nade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.