Komentara: 1
Pregleda: 2449
Foto

Predstavnici Ambasade Izraela u poseti RPK Subotica

19.10.2017. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Predstavnici Ambasade Izraela u Srbiji posetili su danas Regionalnu privrednu komoru Severnobačkog okruga. Tim povodom organizovana je prezentacija privrednog potencijala i investicionih mogućnosti našeg regiona, kao i prezentacija preduzeća "LPO" iz Ade, koje se bavi proizvodnjom specijalnih odlivka za potrebe avio industije.
Predstavnici Ambasade Izraela u poseti RPK Subotica

Direktor Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović, rekao je da mu je velika čast što imaju priliku da ugoste predstavnike Ambasade Izraela, kao i da je sastanak upriličen iz više razloga.

- Danas ćemo predstaviti privredni potencijal i investicione mogućnosti našeg regiona, koji je prošle godine imao promet sa Izraelom u visini od oko 4 miliona dolara. Za prvih devet meseci ove godine, ostvaren je promet od 3 do 3,5 miliona, ali s obzirom na to da se dobro poznajemo i na odličnu saradnju koju ostvarujemo, znamo da to može mnogo bolje, i to ne samo u oblasti energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije i namenske industrije - rekao je Vojinović.

Predstavnici Ambasade Izraela u poseti RPK Subotica

Osim prezentacije privrede regiona Subotice, upriličena je i prezentacija preduzeća "LPO" iz Ade, specijalne livnice koja proizvodi odlivke isključivo za avio industriju, i predstavlja pozitivan primer dobre i kvalitetne saradnje kompanija iz naše zemlje sa Izraelom. Nakon prezentacija, u planu je obilazak domaće firme "V&B", a potom i firme "Amatek", koja posluje u Industrijskoj zoni. 

Zamenica šefa misije Ambasade Izraela u Srbiji, Jenny Sedov, kaže da su za državu iz koje dolazi ekonomska pitanja visoko na listi prioriteta.

- Došli smo u posetu kako bismo se što bolje upoznali sa Suboticom, karakteristikama, investicionim i ekonomskim potencijalom ovog regiona. Zadovoljstvo nam je što naša zemlja predstavlja jednu od najvećih investitora u Srbiji, i mogu da potvrdim da postoji veliki interes među našim kompanijama za ulaganjima na vašem tržištu. Naše kompanije ovde ostvaruju veoma dobru saradnju sa institucijama, postižu pozitivne rezultate i zadovoljne su uslovima poslovanja u Srbiji - rekla je Sedov, dodajući da između naših nacija postoje sličnosti u mentalitetu i tradicionalni prijateljski odnosi, što se pozitivno odražava na poslovanje kompanija.

Predstavnici Ambasade Izraela u poseti RPK Subotica

Pre posete Regionalnoj privrednoj komori, predstavnici Ambasade Izraela prisustvovali su predavanju na Ekonomskom fakultetu, gde su sa studentima podelili iskustvo Izraela u izvozu visoko tehnoloških proizvoda, kao i u zasnivanju svoje ekonomije na visokoj tehnologiji. 

- Polja interesovanja izraelskih kompanija su sektori tehnologija u poljoprivredi, čista tehnologija i prečišćavanje otpadnih voda. U tim sektorima, pronalazimo zajednički imenilac, jer Srbija ima potrebe, a Izrael ima tehnologiju, te bismo kombinovanjem ova dva faktra mogli da postignemo dobre rezultate - dodala Sedov. 

Uz pomoć Ambasade Izraela, u planu je da, u narednih nekoliko meseci, Suboticu poseti delegacija sačinjena od privrednika iz te države, koji bi bili zainteresovani za ulaganja na našem tržištu.

Izvor: Subotica.com
Poseta predstavnika Ambasade Izraela u Beogradu Poseta predstavnika Ambasade Izraela u Beogradu Poseta predstavnika Ambasade Izraela u Beogradu Poseta predstavnika Ambasade Izraela u Beogradu Poseta predstavnika Ambasade Izraela u Beogradu Poseta predstavnika Ambasade Izraela u Beogradu Poseta predstavnika Ambasade Izraela u Beogradu Poseta predstavnika Ambasade Izraela u Beogradu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2449
Povezane teme

privreda subotica

investicije izraela

regionalna privredna komora

regionalna privredna komora subotica

delegacija izraela

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.