Komentara: 4
Pregleda: 5066

Predstavnici Privredne komore Srbije posetili kompaniju Masterplast

06.03.2017. u 17:22h
Izvor: TV Subotica
Predstavnici Privredne komore Srbije i Regionalne privredne komore za Severnobački okrug, obišli su danas preduzeće Masterplast.
Predstavnici Privredne komore Srbije posetili kompaniju Masterplast

Poseta Masterplasu organizovana je sa ciljem upoznavanja privrednika sa implementacijom novog Zakona o privrednim komorama i sa novom ulogom Privredne komore, koja predstavlja posrednika između privrede i države.

Posrednička uloga komorskog sistema koja je ostvarena zahvaljujući povezivanju i integrisanju komora u regionima, ogleda se i u seriji sastanaka sa privrednicima, na kojima, kroz dijalog, predstavnici Komore sagledavaju realno stanje na terenu ali i prave smernice za unapređenje ukupnog privrednog ambijenta.

- Naravno da iskustva ovako dobrog privrednika mogu biti od koristi i drugim privrednicima. Pogotovo sa aspekta novog pristupa komore koje promoviše i koja pokušava da podigne na viši nivo formiranje tzv. lanaca vrednosti. Želja nam je da od same sirovine pa do krajnjeg proizvoda taj ciklus zaokružimo na našoj teritoriji. - poručio je Miroslav Lutovac, direktor sektora industrije PKS

- U kompaniji Masterplast je prisutna jedna kompilacija više poslovnih stvari, dakle ovde imamo pozitivan zajedničke strane i domaće investicije, korporativnu odgovornost i inovacije. To je upravo praktičan primer da može da se uradi samo je potrebna volja. Kroz razgovor sa direktorom ove kompanije ustanovili smo da čovek poznaje komorski sistem i sada je na nama da zajedno informacije i sugestije prosledimo ka vladi sa ciljem stvaranja boljeg poslovnog ambijenta. U suštini želimo da se preko komora malo više privrednici pitaju. - istakao je Slobodan Vojinović, predsednik PKS – RPK za Severnobački upravni okrug

Zakon o privrednim komorama omogućava privrednicima lakši put za dostavljanje primedbi i sugestija  zakonodavcima, za koje smatraju da mogu unaprediti ukupan privredni ambijent.

- Ova poseta je od izuzetno velikog značaja za mene kao privrednika,  jer uvek sam se borio za to da privredu smestimo u prvi plan. Ukoliko se to dogodi, tada će se osetiti prosperitet u državi, jer sa prilivom više sredstava od poreza, otvoriće se više mogućnosti. Nadam se da će prosperitetom privrede i stanja u državi biti smanjen odliv radne snage u narednom periodu. - rekao je Tivadar Bunford, direktor Masteplast grupe

Kompanija Masterplast zapošljava preko 400 radnika u proizvodnji. U toku je izgradnja nove proizvodne hale za proizvodnju staklene vune, u kojoj bi posao trebalo da dobije preko 100 ljudi. U Srbiji posluju od 2008. godine a svoje proizvode izvoze u zemlje EU u regionu.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5066
Povezane teme

privredna komora

masterplast YU

masterplast

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

tivadar bunford

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.