Komentara: 16
Pregleda: 3291

Predstavnik subotičkih paora: "Na sastanku u Vladi razgovarali pretežno o ceni suncokreta, ali nikakav dogovor nije postignut"

16.08.2022. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
Lokalni zemljoradnici nezadovoljni su ishodom jučerašnjeg sastanka u Vladi, kom je prisustvovao i Miroslav Matković inicijator protesta subotičkih paora. Kako je istakao Matković, iako je najviše vremena utrošeno na pregovore oko cene suncokreta, nikakav dogovor nije postignut. U skladu sa tim, poljoprivredna mehanizacija ostaje u centru grada do daljeg.
Predstavnik subotičkih paora: "Na sastanku u Vladi razgovarali pretežno o ceni suncokreta, ali nikakav dogovor nije postignut"

Predstavnik subotičkih paora kaže da se iz Beograda vratio nezadovoljan. Uprkos višesatnom sastanku nikakav dogovor nije postignut.

- Najveći deo sastanka bio je posvećen ceni suncokreta i nikakav dogovor nije postignut. Uljari su izašli sa stavom da mogu ponuditi 50 dinara + PDV, ali da se suncokret nosi kod njih u fabriku. Za nas je to neprihvatljivo. O drugim temama skoro uopšte nije bilo reči - rekao je Matković - Nas je pogodila suša, a ta cena koju predlažu za suncokret i kukuruz čak ne pokriva ni troškove proizvodnje. Nećemo imati čime da hranimo stoku.

Predstavnik subotičkih paora: "Na sastanku u Vladi razgovarali pretežno o ceni suncokreta, ali nikakav dogovor nije postignut"Paori su i sedmog dana protesta podvukli da zahtevaju da se zbog stanja u subotičkom ataru proglasi elementarna nepogoda - suša.

- Očekujemo da Grad formira komisiju radi procene štete, te da se konačno proglasi elementarna nepogoda - suša. U ogromnim smo problemima, nemamo sredstava za predstojeću setvu. Zadesila nas je suša, otkupne cene proizvoda izuzetno loše, a mi još i odvodnjavanje moramo da plaćamo. I dalje želimo da razgovaramo sa gradonačelnikom. Pri stavu smo da svi prisustvujemo sastanku, a da govore samo petorica. Važno je da svi poljoprivrednici čuju o čemu se razgovara  - ističe sagovornik.

Predstavnik subotičkih paora: "Na sastanku u Vladi razgovarali pretežno o ceni suncokreta, ali nikakav dogovor nije postignut"

S obzirom da nema pomaka u pregovorima, zemljoradnici i njihova mehanizacija ostaju na centralnim gradskim ulicama, a od 13h najavljena je dvočasovna blokada Štrosmajerove ulice. Podsećamo, tokom jučerašnjeg dana paori su blokirali jednu od najfrekventnijih raskrsnica u gradu.

Želim da se izvinim građanima i da im se zahvalim na strpljenju i podršci. Ništa ne radimo namerno, nije nam cilj da idemo protiv građana, već samo da iskažemo nezadovoljstvo. Muka nas je na ovo naterala - zaključuje Matković. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3291

Povezana vest

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.