Komentara: 3
Pregleda: 3090

Predstojećeg vikenda 19. Dani pčelarstva

22.09.2015. u 18:43h
Izvor: RTV City
U organizaciji Udruženja pčelara „Pčela“ od 25. do 27. septembra na platou ispred Gradske kuće, održaće se 19. Dani pčelarstva. Manifestaciju, koja ima za cilj promociju pčelarstva i pčelinjih proizvoda, podržao je i Grad Subotica.
Predstojećeg vikenda 19. Dani pčelarstva

Počev od petka, na trgu će biti postavljena prodajna izložba svih vrsta meda, na kojoj će se naći gotovo svi proizvodi koji su zastupljeni u pčelarskoj proizvodnji, a koji imaju široku primenu kod ljudi. Koriste se u mnogim terapijama zbog svojih, između ostalih antioksidantskih, antialergijskih, antiseptičkih i energetskih svojstava. Ove godine, Udruženje je utvrdilo da će se cvetni med prodavati za 500 dinara, a ostali će koštati od 700 dinara pa naviše.

Tokom tri dana, prodajnu izložbu će pratiti i bogat kulturno umetnički program, predavanja o blagodetima meda po ljudski organizam, predstavaljanje novih proizvoda na bazi meda i drugih pčelinjih proizvoda, kao i nagradna igra.

U subotu je svečano otvaranje i izvlačenje dobitnika glavne nagrade, vikenda na Tari. Za sada je prijavljeno preko 30 učesnika prodajne izložbe, proizvođača  meda i opreme za pčelarstvo iz naše i zemalja iz okruženja.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 6 dana
Komentara: 3
Pregleda: 3090
Povezane teme

dani pčelarstva

sajam meda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.