Komentara: 16
Pregleda: 2878

Preduzeću "Stadion" odobreno 13,7 miliona za kapitalne subvencije

31.01.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Javno-komunalnom preduzeću "Stadion" odobreno je oko 13,7 miliona dinara za kapitalne subvencije u tekućoj godini. Novac će biti uložen u praktično sve objekte kojima gazduje ovo preduzeće.
Preduzeću "Stadion" odobreno 13,7 miliona za kapitalne subvencije

Kako, između ostalog, stoji u izveštaju sa 71. sednice Gradskog veća, koja je održana pre nedelju dana, tokom godine biće izvedeni radovi na popločavanju dva mala bazena u Dudovoj šumi, za šta je izdvojeno oko 3,6 miliona dinara. U opisu radova stoji da je površina oba bazena oko 200 kvadrata a popločavanje će se vršiti keramičkim pločicama.

Za sistem kontrole pristupa korisnika na Gradskom klizalištu, u objektu koji radi nekoliko meseci tokom zimskog perioda, izdvojeno je 2,7 miliona dinara.

- Investicijom bi se olakšao pristup korisnicima i time ubrzao sam ulaz na objekat što je posebno bitno u toku zimske sezone kako bi se omogućilo što većem broju korisnika da uđu u objekat u vreme koje određeno za rekreaciju - navodi se u objašnjenju.

Za ulaganje u Halu sportova, odnosno za nabavku sistema za kompenzaciju reaktivne energije i za zamenu halogenskih sijalica na malom terenu opredeljeno 990 hiljada dinara. Ova investicija podrazumeva instalaciju sistema i elemenata kojima bi se ostvarile značajne uštede u potrošnji električne energije.

Za potrebe Gradskog stadiona planirana je nabavka mašine za isecanje i vađenje busena u iznosu od 1,4 milion dinara, dok je za izradu kanala na Gradskom strelištu predviđeno 3,5 miliona dinara.

JKP "Stadion je iskazao potrebu za nabavku još jednog putničkog automobila za šta je predviđen 1,5 milion dinara kroz subvencije (+1,5 milion iz sopstvenih sredstava).

Pored kapitalnih investicija JKP "Stadion", koje će u najvećoj meri biti realizovane do septembra tekuće godine, u gradskom budžetu u 2023. godini za tekuće subvencije (energija, plate+doprinosi, materijal, Nadzorni odbor, održavanje...) može da računa na 148 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 7 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 2878
Povezane teme

lokalna samouprava

gradsko veće

jkp stadion subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.