Komentara: 0
Pregleda: 2033

Preduzetnice traže pomoć grada

07.09.2012. u 19:42h
Izvor: SuMedija
Od ukupnog broja nezaposlenih u najvećem gradu na severu Bačke, žene prema rečima Ružice Rudić Vranić iz NVO „Femina creativa", čine oko 55 odsto, a još poraznija slika je u preduzetništvu, gde jedva 10 odsto vlasnika firmi čine pripadnice lepšeg pola.
Preduzetnice traže pomoć grada

U Subotici još uvek ne postoji ni Komisija za rodnu ravnopravnost pri lokalnoj samoupravi, pa time ni poslodavci ne dobijaju posebne povlastice prilikom zapošljavanja žena.

- Dobar deo onih žena koje se vode kao preduzetnice, su to samo na papiru, dok firmu stvarno vode muškarci. Dok opštine poput Kovina ili Kule imaju i posebne lokalne planove za implementaciju rodne ravnopravnosti, u Subotici još uvek nije formirana ni Komisija za rodnu ravnopravnost, iako je još davno najavljena. Žene u biznisu danas imaju dvostruki problem, odnosno to što je zbog ekonomske krize poslovna klima sve lošija, kao i to što su žene. U kontaktu sam sa preduzetnicama iz Subotice i, primera radi, klijenti se na poslovnim sastancima uopšte ne obraćaju njima, već njihovim muževima - rekla je Ružica Rudić Vranić, direktorka Asocijacije za žensku ekonomsku inicijativu „Femina Creativa".

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2033
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.